Hlavní obsah

Teplice jen remizovaly, Liberec je podzimní mistr

JABLONEC

Fotbalisté Teplic ztrácejí na Liberec už pět bodů. Manko zvětšila jejich nedělní bezbranková remíza v Jablonci. V severočeském derby těchto týmů tak zůstala neporušena tradice z posledních vzájemných zápasů: zrodila se v něm sedmá remíza z posledních devíti duelů.

Foto: FK Teplice

Teplický fotbalista Josef Kaufman (vpravo) svádí boj o míč s útočníkem Espanyolu Barcelona Garciou v úvodním utkání Poháru UEFA. ilustrační foto

Článek

Na vině z toho, že nepadla branka, nebyl trávník, který byl v zasněženém Jablonci výborně připraven. Ve vyrovnaném zápase oba týmy nastřelily brankovou konstrukci.

Teplice přitom rozehrály duel lépe než soupeře. A už ve 12. minutě měly obrovskou šanci, když po Doležalově centru hlavičkoval Benát sám na malém vápně, ale brankář Špit vyrazil na roh. Jablonec vyslal první střelu na branku po půlhodině hry, kdy Michálkův pokus z úhlu vyrazil Poštulka nohama, střílející hráč vzápětí vrátil míč centrem před odkrytou branku, kde na něj ale Šenkeřík nedoskočil.

Největší šance domácích přišla krátce před přestávkou. Po střetu Doležala s Nesvadbou zahrával Jablonec trestný kop ze strany, na Weberův centr si naskočil Klapka a hlavou poslal míč do břevna. V poslední minutě poločasu měli ještě příležitost hosté, ale po rychlé akci Jirsáka s Verbířem mířil Benát těsně vedle.

Druhou část zápasu začal aktivněji Jablonec. Weber se narážečkou se Šenkeříkem dostal za obranu, udělal kličku brankáři, ale dostal se s míčem do zámezí. Pak Šenkeříkovi do nadějné střely skočil Sabou.

Hosté se v závěrečné čtvrthodině mocně snažili o výhru. Nastěhovali se před jabloneckou branku a získali sérii rohů. V 81. minutě po Varadiho centru trefil Jirsák lehkou tečí tyč jablonecké branky. Pak se hosté dožadovali penalty po zákroku na Maška, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře.

Oba celky se v závěru snažily o vítězný gól. Jablonec měl šanci v 89. minutě, kdy byl dvacet metrů od branky faulován Šenkeřík, ale Klapkův trestný kop skončil v náručí brankáře Poštulky. V první minutě nastaveného času ještě marně žádali Jablonečtí penaltu po zákroku na Smíška, ale dopadli stejně jako o chvíli před nimi Tepličtí.

FK Jablonec 97 - FK Teplice 0:0
Rozhodčí: Příhoda - Pokorný, Košec. ŽK: Nesvadba, Hrotek - Kaufman, Benát. Diváci: 2515.
Jablonec: Špit - Baranek, Drobný, Hrotek, Nesvadba - Michálek, Kordula, Klapka, Weber (90. Jindřišek) - Smíšek, Šenkeřík. Trenér: P. Rada.
Teplice: Poštulka - Kaufman, Klein, Rada, Krmaš - Doležal (69. Varadi), Sabou, Verbíř (90+2. Szabo) - Jirsák, Benát - Mašek. Trenér: Mareček.

Reklama

Související témata: