Hlavní obsah

Skácel: Venku jsme dva body ztratili

Skotský zázrak Heart of Midlothian remizoval v sobotu v Motherwellu 1:1. Celý zápas v dresu hostí odehrál Rudolf Skácel, na poslední půlhodinu přišel na trávník také uzdravený Roman Bednář. Michal Pospíšil nebyl ani na lavičce. Hearts zachránili bod gólem z pokutového kopu v poslední minutě. Nejen o utkání telefonicky hovořil Rudolf Skácel...

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel.

Článek

"My jsme bod nezachránili, ale dva ztratili! Zápas jsme nezačali dobře, nemohli jsme se dostat do tempa a tudíž ani šancí. Naopak domácí šli pět minut před poločasem do vedení brankou McLeana. Ve druhé půli jsme se zlepšili, ale soupeř nás do šancí moc nepouštěl. Domácí hráli za hranicí tvrdosti, chtěli nás rozkopat. Tolik tvrdých střetů jsem už dlouho neabsolvoval a také jsem dostal žlutou kartu.

Jenže sudí Brines jim jejich zákroky hodně toleroval. Měl pískat nejméně tři jasné penalty, ale nařídil jen jednu až za čtvrtý zákrok na Litevce Cesnauskise. Pokutový kop proměnil v poslední minutě utkání Hartley. Víc už se s tím dělat nedalo. Penaltové fauly domácích byly reakcí na naše největší šance. Kdyby sudí pískal rovinu, mohli jsme vyhrát, proto jsem přesvědčen, že jsme o dva body přišli.

Sám jsem se dostal ke čtyřem střelám, ale všechny mi obránci zblokovali. Už si na mne dávají větší pozor, zejména v blízkosti vlastní šestnáctky po mně tvrdě jdou. Na kontě tak mám stále jedenáct gólů, o jeden víc nastřílel nový lídr tabulky střelců Boyd z Kilmarnocku. Z toho, že jsem nedal branku, nejsem nijak nervózní, rozhodně to není žádný příznak mizející formy.

Nejen mne překvapilo, že se Michal Pospíšil nešel ani na lavičku. Roman Bednář si zahrál alespoň poslední půlhodinu, ale ani on se do šance nedostal. Oba dali po třech brankách a s mými jedenácti je to víc než polovina gólů celého mužstva. V tabulce jsme bod za Celtikem, který doma překvapivě prohrál s Dunfermline. Klub prošel v posledních týdnech mnoha změnami, což se samozřejmě projevilo na tréninku i sestavě, ale to je v takové situaci běžné. Nepřísluší mi však situaci komentovat. Mým úkolem je hrát fotbal."

Reklama

Související témata: