Hlavní obsah

Griga: Vypadá to, že si kalich hořkosti vypijeme do dna

ZLÍN

Nehorší podzim v historii zažívají fotbalisté pražské Sparty. Po 14 .kole mají na svém kontě pouhých šestnáct bodů, obhájce titulu se krčí na nelichotivé 12. příčce tabulky za nováčkem z Plzně. Spartě nepomohla ani výměna trenéra, Stanislav Griga zdecimovaný tým nepozvedl. "Vypadá to, že si musíme kalich hořkosti vypít až do dna," povzdechl si trenér Sparty po prohře ve Zlíně 2:3.

Foto: ARCHIV

Stanislav Griga

Článek

Co říkáte další porážce vašeho týmu 2:3 ve Zlíně?

Nemohu pochopit, že jsme nezískali ani bod. Zápas se bohužel vyvíjel podobně jako některá naše předchozí střetnutí v domácí nejvyšší soutěži i v Lize mistrů. Dobře ho rozehrajeme, ale nakonec odejdeme ze hřiště smutní. Ve Zlíně jsme dokonce dvakrát vedli, avšak pojišťovací gól jsme vstřelit nedokázali. Přitom šancí jsme na něj měli dost. A nakonec dal vítěznou branku soupeř. Vypadá to, že si musíme kalich hořkosti vypít až do dna.

Jak dopadne Sparta v letošní sezóně?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Zdálo se ale, že zlínští fotbalisté měli větší vůli po vítězství...

V tom náš problém nevidím. Nedostatek snahy, bojovnosti a nasazení klukům rozhodně vytknout nemohu. Dovolím si tvrdit, že tentokrát nezvítězilo lepší, ale šťastnější mužstvo. Vždyť Zlíňané si vypracovali méně střeleckých příležitostí než my. Vytěžili ovšem z minima maximum.

Nevstoupili jste však do druhého poločasu příliš pasivně?

Jsem přesvědčen, že ne. Dlouho jsme hru kontrolovali. Herzán i Došek mohli za stavu 2:1 pro nás vedení ještě zvýšit. Zlín nás dostal pod velký tlak až poté, co se mu podařilo vyrovnat.

Měla na tom podíl i únava vašich hráčů po náročném zápase Ligy mistrů v Amsterdamu?

Nechci se na to vymlouvat. Pod mým vedením jsme už ztratili ve druhém poločase i několik dalších zápasů. Třeba na Slavii, v Jablonci i naposledy na Ajaxu. Nevím, čím to je.

Tři inkasované góly nejsou zřejmě znovu dobrou vizitkou vaší obrany a gólmana Blažka...

Je potřeba si uvědomit, že jiné obránce momentálně ani nemám. Kdo z beků byl zdráv, tak nastoupil. Na lavičce zůstal pouze Loučka. A Blažek? Nemá v poslední době ani trochu štěstí.

Proč jste nepřivezli do Zlína Pergla?

Absolvoval s námi celé předzápasové soustředění, avšak na poslední chvíli ho přepadly horečky a musel zůstat na hotelu. Vyzvedli jsme si ho až cestou ze Zlína.

Zelenku jste posadil mezi náhradníky a ani v průběhu střetnutí se na hřiště nedostal...

Utkání se hrálo na těžkém terénu. Dalo se dopředu tušit, že zápas bude hlavně o bojovnosti a fyzických schopnostech. To se také potvrdilo. Za dané situace je Herzán pro Spartu platnějším hráčem než Zelenka.

V závěru utkání jste křičel na trojici sudích, že jsou bandou špinavců. Měl jste pocit, že vás poškodili?

Na to bych raději neodpovídal. Je mi samozřejmě jasné, že rozhodčí nám góly nevstřelili. S vychladlou hlavou musím uznat, že v klíčových okamžicích žádnou chybu neudělali.

Máte do trénování ve Spartě pořád chuť?

Určitě ano. Problémů je zde dost, ale mě baví se s nimi rvát. Pořád věřím, že se co nejdřív zvedneme. Vždyť i současný kádr má rozhodně na to, aby předváděl mnohem kvalitnější fotbal a dosahoval podstatně lepších výsledků než doposud.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 95. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice