Hlavní obsah

Bokša vsadil na Mešanoviče. A bosenský střelec se trenérovi odvděčil

Jihlava

Výměna na trenérském postu pomohla jihlavským fotbalistům jen částečně. Pod novým koučem Milanem Bokšou, který vystřídal odvolaného Luďka Klusáčka, sice utnuli sérii tří porážek v řadě, avšak po předchozí domácí porážce se Slováckem zaznamenali před svými fandy další ztrátu. V předehrávce 7. kola I. ligy remizovali s Duklou 2:2.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavský trenér Milan Bokša (vlevo) a asistent Roman Kučera se radují z gólu.

Článek

Přitom od desáté minuty Jihlavští dlouho 1:0 vedli. „Bohužel jsme dovolili soupeři ve druhé půli skóre otočit. Hrozně moc si ale cením, že jsme dokázali v závěru aspoň srovnat. Všichni naši hráči si sáhli v zápase s nesmírně kvalitním protivníkem na dno sil. Pokud budeme takhle pokračovat, ze sestupových příček určitě unikneme," domnívá se čtyřiašedesátiletý Bokša, který značnou část pravomocí v novém realizačním týmu přenechal prvnímu asistentovi Kučerovi.

Bokša mínil, že diváci viděli atraktivní střetnutí. „Obě mužstva usilovala až do závěrečného hvizdu o vítězství," všiml si. Dva dny, které po jeho nástupu do funkce zbývaly do zápasu s Duklou, se snažil hráče především povzbudit. „A taky jim vtlouct do hlav, že fotbal je především tvrdá práce," prozradil.

Nový hlavní kouč postavil do základní sestavy útočníka Murise Mešanoviče, jenž v předchozích duelech většinou jen střídal. Za důvěru se odvděčil dvěma parádními brankami. „Jsem hrozně rád, že jsem navázal na gólovou trefu z Olomouce. Sice to dlouho vypadalo, že bychom mohli vyhrát, ale nakonec musíme být strašně rádi i za plichtu. Bodík je dobrý, Dukla totiž předvedla vynikající výkon," tvrdil bosenský forvard, podle něhož se na hře mužstva po změně trenéra mnoho nezměnilo. „Na to bylo strašně málo času. Pánové Bokša s Kučerou se nás snažili především namotivovat a dodat sebevědomí."

Dukle se podařilo ve druhé půli přetočit vedení za pouhé dvě minuty na svoji stranu a chvíli sahala po všech třech bodech. „Domácí sice srovnali na 2:2 trochu šťastně, ale remíza je asi zasloužená," uznal kouč Pražanů Luboš Kozel. „Vždyť jsme nakonec mohli i prohrát, v úplném závěru nás dvakrát podržel gólman Rada. V prvním poločase navíc nebyl náš výkon s výjimkou nebezpečné Přikrylovy dělovky bůhvíjaký," uvědomoval si.

Reklama

Související témata: