Hlavní obsah

Boleslav zvládla přestřelku s Teplicemi! Jablonec se přiblížil Spartě, Slavia jako první dobyla Zlín

Praha
Aktualizováno

Ambiciózní Jablonec zdolal v sobotním utkání 7. kola fotbalové Synot ligy poslední Baník 2:1 a minimálně do neděle se dotáhl na dvoubodový rozdíl na vedoucí Spartu. Stoprocentní domácí bilanci nováčka ze Zlína ukončila vítězstvím 2:0 pražská Slavia, Brno vyhrálo díky dvěma trefám Řezníčka v derby nad Slováckem 2:0 a bodově se svým soupeřem v tabulce srovnalo. Ve večerním televizním zápase byli diváci svědky gólové přestřelky, kterou nakonec Mladá Boleslav vyhrála nad Teplicemi 4:3. Severočeši tak prohráli i třetí zápas na hřišti soupeře v letošním ročníku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor třetího gólu Aleš Čermák (vlevo), Lukáš Magera (uprostřed) a Jiří Skalák z Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Jablonec si i přes nevýrazný výkon po tomto kole udrží bilanci nejlepšího týmu na hřišti soupeřů, když trápící se Baník porazil posedmé za sebou. Uklidňující úvodní gól dal už po deseti minutách Crnkič, dvacet minut před koncem pak navýšil vedení Mingazov. Koncovku ještě zdramatizoval po faulu Romery na Engelmanna proměněnou penaltou Kukec, ale Baník už se na víc nezmohl. S jediným bodem zůstává poslední a na vítězství už čeká devět kol.

Fotbalová Synot liga - 7. kolo:
Pátek:
Jihlava - Dukla 2:2
Sobota:
Zlín - Slavia 0:2
Branky: 48. Kenia, 62. Souček
Ostrava - Jablonec 1:2
Branky: 77. Kukec z pen - 10. Crnkič, 69. Mingazov
Brno - Slovácko 2:0
Branky: 47. a 80. Řezníček
Mladá Boleslav - Teplice 4:3
Branky: 13. Magera z pen., 26. Zahustel, 56. Čermák, 85. Ščuk - 11. Lüftner, 81. Táborský, 87. Fillo

Nováček ze Zlína přišel o stoprocentní bilanci na svém stadiónu, který jako první dobyla Slavia. Sešívaní rozhodli zápas po změně stran dvěma góly v rozmezí čtvrt hodiny, o něž se postaral Kenia a Souček. Kanonýři Škoda a Železník tentokrát vyšli naprázdno. Slavia tak bodovala počtvrté za sebou a momentálně se vyšvihla na páté místo o bod za čtvrtý Zlín.

Právě z porážky ve Zlíně se dokonale oklepala brněnská Zbrojovka, která ukončila v derby se Slováckem sérii tří zápasů bez vítězství. O obě branky se postaral útočník Řezníček, jenž se v brněnském dresu trefil vůbec poprvé. Slovácko prohrálo podruhé za sebou a její sobotní soupeř se na něj bodově dotáhl.

Fotbalisté Mladé Boleslavi jsou v novém ročníku nejlépe střílejícím mužstvem, současně však i hodně inkasují, na což se chtěly spolehnout Teplice a ukončit čekání na bodový zisk na hřištích soupeře. Zápas probíhal přesně v těchto intencích a přestřelka vrcholila v dramatickém závěru. V 81. minutě snížil na 2:3 bývalý mladoboleslavský hráč Táborský, vedení domácích  však o čtyři minuty zpět znovu navýšil Ščuk. Fillo ještě přesto dokázal vykřesat jiskru naděje a v nastavení mohli hosté dokonce vyrovnat, ale brankář Šeda byl proti.

Boleslav je s 18 góly nejofenzivnějším týmem, více gólů než svěřenci kouče Jarolíma však inkasoval již pouze poslední ostravský Baník. Středočeši alespoň částečně soupeři oplatili jarní debakl 0:5 ze Stínadel, který je jejich nejvyšší porážkou mezi elitou.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články