Hlavní obsah

Baník - Jablonec 1:2Jablonec prodloužil svou vítěznou sérii výhrou v Ostravě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Crnkič 0 : 1
69. Mingazov 0 : 2
78. Kukec (penalta) 1 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Jablonce vyhráli na půdě posledního týmu první ligy Ostravy 2:1 a zaznamenali nad tímto soupeřem sedmé vítězství v řadě. O góly jednoho z favoritů soutěže se podělili cizinci Crnkič s Mingazovem, i za domácí snížil z penalty legionář Kukec. Na remízu Ostrava nedosáhla a s jediným bodem uzavírá tabulku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jablonecký Tomáš Hübschman (vlevo) v souboji s Karolem Mondekem z Baníku v utkání 7. kola Synot ligy.

Článek

Herně Jablonec roli favorita nenaplnil, gólově však velice brzy. Hosté se mohli uklidnit už v 10. minutě. Crnkič po Hübschmanově dlouhém pasu za ostravskou obranu první ranou Pavlenku nepřekonal, ale na druhý pokus už jeho levačka našla síť.

Domácí prvoligový otloukánek opak několikrát vytáhl drápky a po Narhově pohotové teči v pádu málem slavil vyrovnání, jenže ostražitě zareagoval i gólman Hrubý.

Ostrava si chvilkami vytvořila i územní převahu, ale v útoku soupeře ničím nevystrašila. I když současný Jablonec disponuje mnohem větší ofenzivní silou, uplatňoval ji pouze sporadicky. Jen Pospíšilův průnik přes půlku hřiště volal po gólu, jenže na poslední chvíli do jeho střely skočil stoper Kaša. Domácí byli asi nejblíže k vyrovnání ve 27. minutě - Kukecův přímý kop zpod břevna vytáhl Hrubý.

Jablonec ani ve Vítkovicích nenašel svoji ideální fotbalovou tvář. Nejhorší ligovou obranu nijak výrazně neprovětral a ve finální fázi byl místy podobně neškodný jako domácí. V 69. minutě však mohli hosté emotivně slavit druhý gól v ostravské síti, který po milimetrově přesném Crnkičově centru dal hlavičkou z malého vápna Mingazov.

Závěrečných nervů se Jablonec stejně nevystříhal. Romera srazil ve vápně k zemi Engelmanna a Kukec z penalty snížil. Domácí však Hrubého v poslední čtvrthodině neohrozili a naopak zázrakem unikli třetí trefě, když Karavajevova střela šla do tyče do tyče a ven. Tyč zachránila Baník v nastavení po Crnkičově ráně ještě jednou.

7. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - FK Jablonec 1:2 (0:1)
Branky: 78. Kukec z pen. - 10. Crnkič, 69. Mingazov. Rozhodčí: Lerch - Moláček, Caletka. ŽK: Mondek, Machovec, Ježdík - Beneš, Masopust. Diváci: 2151.
Ostrava: Pavlenka - Dostál, Kaša, Machovec, Holzer - Lásik (71. Červenka), Ježdík - Mondek (83. Mišák), Kukec, De Azevedo (66. Engelmann) - Narh. Trenér: Korytář.
Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Karavajev - Greguš, Hübschman - Crnkič, Pospíšil (90. Rossi), Mingazov (71. Masopust) - Tecl (64. Doležal). Trenér: Šilhavý.

Reklama