Hlavní obsah

Utkání nám vyhráli bezchybní stopeři, tvrdil po triumfu ve Zlíně slávistický kouč Uhrin

Zlín

Fotbalisté Slavie jsou prvním mužstvem, které dokázalo v nové sezóně bodovat na hřišti zlínského nováčka. Moravané museli skousnout premiérovou domácí porážku po návratu mezi elitu (0:2).

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jakub Jugas ze Zlína a Milan Škoda ze Slavie v utkání 7. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

„Věděli jsme, že nás čeká velmi silný a kompaktní soupeř. Zvítězili jsme díky skvělé defenzívě a navíc se nám podařilo přehrát Zlíňany kombinačně," měl radost kouč Slavie Dušan Uhrin, který pochválil stopery Latku s Delim. „Oba byli téměř bezchybní. Dá se říct, že hlavně oni dva nám vyhráli utkání," mínil.

Trenér Pražanů tentokrát zařadil do základní sestavy záložníka Keniu, jenž se mu odvděčil vedoucí brankou. „Jablonského střílený centr šikovně tečoval do sítě. Odehrál sedmdesát pět minut a počínal si na hřišti velice slušně," tvrdil Uhrin.

Oba slávistické góly zařídil přesnými přihrávkami obránce Tomáš Jablonský. „Jsem rád, že jsem přispěl k našemu triumfu. Byli jsme na Zlín výtečně připraveni, těžký duel jsme zvládli," liboval si. Podle něj byla pro vývoj utkání klíčová vedoucí trefa Slavie. „Bylo vidět, že pro domácí to byla docela sprcha. Trochu zvadli a my jsme už pak zápas kontrolovali," potěšilo Jablonského.

Ve zlínské kabině naopak zavládl poprvé v tomto prvoligovém ročníku po domácím duelu smutek. „Slávisté byli nesmírně silní. Viděl jsem je na začátku sezóny v Brně a od té doby se markantně zlepšili. Dokázali eliminovat náš postupný útok a s nakopávanými balóny do soupeřovy šestnáctky si zase poradili jejich urostlí zadáci. Navíc se jim povedlo vstřelit polonáhodný vedoucí gól," litoval trenér Zlíňanů Bohumil Páník. „Bylo to z naší strany takové trošku hloupé utkání. Skórovat bychom zřejmě nedokázali ani do půlnoci," tušil.

Rovněž útočník Zlína Tomáš Poznar ocenil kvality Slavie. „Prosadit se přes Latku s Delim bylo strašně obtížné. Jsou nesmírně důrazní, ale v osobních soubojích si počínali zcela nezáludně. Recept jsme na ně nenašli, takže zřejmě Pražané zvítězili zaslouženě. Mně osobně chybí momentálně v koncovce víc klidu, snad se to brzy zlepší," doufal Poznar a myslel už na další ligové střetnutí v Olomouci. „To bude derby se vším všudy. Moc se na zápas těším," prozradil. Je rád, že si jeho celek v úvodu sezóny vytvořil bodový polštář. „Máme dvanáct bodíků, a tak nemusíme z jednoho nezdaru dělat tragédii. Rozhodně se ale z něj musíme poučit," plánoval.

K děkovačce s hráči si po vítězném utkání přizvali slávističtí fanoušci i bývalého dlouholetého obránce týmu z Edenu Davida Hubáčka, který se před dvěma lety vrátil do rodného Zlína. Ve Slavii předtím strávil osm sezón. „Bylo to od nich hezké, že na mě nezapomněli. Rád jsem je šel pozdravit, byť jsem byl pochopitelně z výsledku zklamaný. Slavia je ale dodnes pro mě druhým domovem," svěřil se Hubáček. „Obdivuju, jaké výkony ještě v osmatřiceti podává," vysekl mu poklonu slávista Jablonský.

Reklama

Související témata: