Hlavní obsah

Minule Spartu vyřídil. Hubníka teď může na Letné vytasit Olomouc

Praha

Hanáci se teprve v minulém kole dočkali prvního vítězství od návratu do nejvyšší soutěže. Na hřišti vedoucího týmu tabulky však bude nováček i tak outsiderem. Tím spíše, že z posledních 17 vzájemných ligových soubojů prohrála Sparta jediný. Jeden trumf by ale fotbalisté Olomouce na Letné vynést mohli. Z Plzně hostujícího obránce Romana Hubníka, který se kvůli zranění zatím obnovené premiéry za Sigmu nedočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Takhle Roman Hubník (druhý zleva) oslavoval jarní vítězství Plzně 2:0 na Spartě.

Článek

Rok na Letné hostoval a úspěšně tady restartoval kariéru. V závěru letošního jara tady ovšem svůj bývalý klub potopil. Tři kola před koncem Roman Hubník ve vzájemném duelu de facto přisoudil mistrovský titul Plzni. Byl nejlepším mužem velkého šlágru a vstřeleným gólem pečetil výhru Viktorie 2:0.

V průběhu podzimu se však stoper z rodinných důvodů nečekaně vrátil do mateřské Olomouce. Poprvé by za ni mohl nastoupit právě na Spartě.

„Hubník je organizátor obrany. V Plzni patřil ´k základním kamenům, pro Olomouc je velkou posilou. Určitě jí pomůže," říká letenský obránce Matěj Hybš v rozhovoru pro klubovou televizi.

Hanáci avizují, že Hubníkův start je zatím stále nejistý.

„Máme informace, že Romanův start je velmi pravděpodobný. Možnost nastoupit proti Spartě je pro něj velká motivace - a pro jejich trenéra by byl velkým přínosem," avizuje letenský asistent Zdeněk Svoboda.

Hanáci chtějí být odvážnější než v Plzni

Pražané se teprve v pátek v poledne vrátili z Řecka, kde v prvním duelu Evropské ligy remizovali s Asterasem Tripolis 1:1. Hanáci se mohli na zápas připravit důkladněji. A na Letné chtějí hrát lépe než v Plzni, kde ve svém posledním venkovním utkání prohráli 0:2.

„Samozřejmě musíme být odvážnější, v Plzni jsme toho moc neuhráli, neudrželi jsme tam balon a valil se na nás jeden útok za druhým. Tomu bychom chtěli na Spartě předejít aktivnější hrou, musíme být nebezpečnější dopředu, každou situaci, ze které půjde ohrozit branku domácích, musíme využít," přeje si trenér Leoš Kalvoda.

Zápas Sparta - Olomouc se hraje v neděli od 17:00. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: