Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 4:0Lafata vylepšil vlastní rekord a lídr již do přestávky nováčka vyřídil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Hušbauer 1 : 0
25. Lafata 2 : 0
36. Dočkal (penalta) 3 : 0
74. Dočkal 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Spravil si náladu, což po dvou neuznaných gólech v Řecku potřeboval. David Lafata se na oslavu pátečních 34. narozenin 50. ligovým gólem v rudém dresu osamostatnil v čele tabulky střelců, navíc skóroval již podeváté v řadě, čímž vylepšil svůj historický rekord soutěže. Fotbalisté pražské Sparty neměli v 7. kole Syot ligy žádný problém a hladkou výhrou 4:0 nad nováčkem z Olomouce si potvrdili první příčku v tabulce. K vidění byly dvě mimořádné trefy, Hušbauerův volej a Dočkalovo sólo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata ze Sparty Praha a jeho gólová hlavička během utkání 7. kola Synot ligy proti Olomouci.

Článek

Trenér Ščasný dal volno jen brankáři Bičíkovi, jinak do pole poslal stejných deset hráčů, kteří ve čtvrtek nastoupili v Evropské lize v Řecku. Jeho protějšek Kalvoda znovu nemohl stopera Hubníka, a tak obnovená premiéra hosta z Plzně v dresu Sigmy se znovu odkládá.

Hanáci chtěli podat odvážnější výkon než v Plzni, nováčkovský ostych se však znovu projevil. Letenští se od začátku chopili iniciativy a brzy rozhodli. Nejprve Matějovský posunul skákavý míč na Hušbauera a ten ho z voleje napálil rovnou pod břevno zaskočeného brankáře Buchty. Úspěšný střelec tak znovu připomněl, že parádní trefy ze střední vzdálenosti jsou jeho libůstkou.

Buchta si asi přestal věřit, podběhl Dočkalův centr a Lafata se hlavou snadno osamostatnil v čele tabulky střelců. Olomouc pak věnovala domácím ještě jeden dárek. Vepřek u brankové čáry zbytečně zavadil o Krejčího a Dočkal nařízenou penaltu jistě proměnil. Sparta tak za 35 minut vedla 3:0 a nováček byl zralý na ručník.

Hanáci jako by se vrátili k druholigovým výkonům a s takovou už mohli jen doufat, že je favorit ještě víc nerozcupuje. Sparta byla aktivní také po přestávce, ale další velké šance zahazovala. Dvakrát Lafata, přičemž podruhé míč doplachtil na břevno, poté zblízka také Costa.

Čtvrt hodiny před koncem čtvrtý gól přece jen padl. Dočkal prošel sólem přes celou soupeřovu polovinu a technickým dloubáčkem vyšperkoval další gólový klenot letenského podvečera.

Fotbalová Synot liga - 7. kolo:
Sparta Praha - Sigma Olomouc 4:0 (3:0)
Branky: 35. z pen. a 75. Dočkal, 13. Hušbauer, 26. Lafata. Rozhodčí: Nenadál - Mokrusch, Dobrovolný. ŽK: L. Krejčí, Costa - Cana. Diváci: 7722.
Sparta: Štěch - Frýdek, Holek, Costa, Hybš - Matějovský (72. Mareček), Jiráček - Dočkal, Hušbauer (59. Fatai), L. Krejčí - Lafata (76. Paixao). Trenér Ščasný.
Olomouc: M. Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Cana - Petr, Plšek, Halenár (46. Houska), Navrátil (80. Štěpán) - Malec (60. Vašíček). Trenér Kalvoda.

Reklama

Související témata: