Hlavní obsah

Limberský se nad sebou zamyslel. V české lize ani nemá co dělat, řekl kouč Plzně

Praha

Kouzlo nového trenéra Karla Krejčího trvá: fotbalisté Plzně od jeho příchodu zvítězili i pošesté, aniž by inkasovali! V nedělním duelu Synot ligy na půdě Bohemians 1905 jim ke třem bodům stačila trefa útočníka Michala Ďuriše z druhého poločasu. Klokani jsou tak s Ostravou nadále jedinými týmy, které v letošním ročníku nevyhrály.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Michal Ďuriš z Plzně (vpravo) se raduje z gólu se spoluhráčem Davidem Limberským na hřišti Bohemians Praha 1905.

Článek

„Série je příjemná, ale nechci se o ní bavit, abych něco nezakřikl. Sleduji ale statistiky v médiích, zapisujeme se prý do historie plzeňského fotbalu, jsem tedy rád, že se zapíšeme aspoň něčím," řekl Karel Krejčí.

Plzeňský kouč udělal oproti čtvrtečnímu duelu Evropské ligy s Minskem (výhra 2:0) jednu změnu v základní sestavě. Namísto Jana Kopice postavil Milana Petrželu, který se proti Bělorusům blýskl nádherným sólem.

Krejčí si rozhodnutí o Ďurišovi pochvaloval

Přemýšlel však i nad další, po utkání si pochvaloval, že k ní nesáhl. Koho chtěl nechat odpočívat? Útočníka Michala Ďuriše. Slovenský reprezentant nakonec duel v Ďolíčku rozhodl... „Máme nabitý program, na Bohemce to byl třetí těžký zápas během osmi dnů, navíc ve středu máme pohár v Tachově. Teď jsem moc rád, že jsem Michala v sestavě nechal," lebedil si Krejčí.

Pod vítěznou brankou se však významně podepsal také obránce David Limberský, který obehrál dva protihráče a přihrál Ďurišovi na malé vápno. Od incidentu, kdy opilý havaroval, hraje Limberský jako z partesu. V Příbrami dal dva góly, nyní přispěl asistencí.

„Myslím, že se nad sebou zamyslel. Jak se prezentoval v Příbrami, tak jsem ho koncentrovaného dlouho neviděl, patří znovu mezi naše velké opory. Věřím, že v tom bude pokračovat. Má obrovský potenciál, je to hráč, který vlastně v české lize nemá co dělat, kvalitou ji převyšuje," uvedl Krejčí.

Od chvíle, kdy Viktorii převzal, má s týmem skvělou bilanci šesti výher při skóre 14:0. Jeho sako, které oblékl před svojí premiérou proti Vojvodině Nový Sad, si musí na vyprání počkat další týden...

Reklama

Související témata: