Hlavní obsah

Ďuriš rozhodl zápas v Ďolíčku pátou trefou v sezóně: Mohl jsem dát ale gólů víc

Praha

Pátý soutěžní zápas v řadě, pátý gól. Plzeňský útočník Michal Ďuriš se v úvodu sezóny potkal s výbornou formou, svými brankami táhne fotbalisty Viktorie. Včera trefou zařídil obhájcům titulu výhru 1:0 ve vršovickém Ďolíčku, kde Západočeši triumfovali po šesti letech.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Michal Ďuriš z Plzně (vpravo) se raduje se svými spoluhráči Davidem Limberským (uprostřed) a Patrikem Hrošovským z gólu proti Bohemians 1905.

Článek

Co říkáte své bilanci - pátý zápas, pátý gól?

Spíš bych řekl lépe: v pátém zápase, pátá výhra. Jsem rád, že se daří mně, ale stejně jsem šťastný z toho, že se daří mužstvu. Víme, jak to po evropských pohárech bývá složité, jsme moc spokojení, že jsme tři dny po duelu s Minskem v Evropské lize zvládli těžký zápas na Bohemce.

Za celou uplynulou sezónu jste vstřelil čtyři branky, nyní už jich máte na kontě pět. Jaký je hlavní důvod?

Minulý ročník jsem hrával spíš zkraje zálohy, osobně se cítím nejlépe na hrotu, kde teď nastupuji. Ale kdybych měl tak vynikající formu, jak se nyní všude píše, tak bych dal dva góly už v prvním poločase. Jsem ale moc rád i za jeden.

Stojí za vaší produktivitou i příchod trenéra Krejčího, který vás na hrot obsazuje?

Určitě. Navíc z dřívějšího působení v Plzni mě dobře zná, oba víme, co jeden od druhého může očekávat.

Víte, že Plzeň u Botiče zvítězila po šesti letech?

Vím o té sérii. Vyhrál jsem tady poprvé v životě, prostředí je tu specifické, fanoušci domácí ženou, hostující tým to tady má těžké.

Reklama

Související témata: