Hlavní obsah

Dukla koupila kapitána Lotyšů, který v Rize sejmul Škodu

Aktualizováno

Lotyšský fotbalový reprezentant Kaspars Gorkšs se stal novou posilou pražské Dukly. Zkušený stoper, který nastoupil jako kapitán na začátku září v kvalifikaci proti České republice, uspěl na testech a domluvil se na roční smlouvě. Dukla o tom informuje na svém webu.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Urostlý Kaspars Gorkšs (vlevo) v souboji s Markem Suchým.

Článek

Pražané jsou na desátém místě tabulky a trenér Luboš Kozel vítá zajímavou posilu.

"Na post stopera přichází lotyšský reprezentant se zkušenostmi z anglické Premier League. Třiatřicetiletý Kaspars Gorkšs podepsal s naším klubem roční kontrakt," avizuje sportovní ředitel Günter Bittengel.

Už jen při vyslovení jména Gorkšs se má jeden z českých ligových útočníků na pozoru. Kanonýr Slavie a reprezentant Milan Škoda! Začátkem září dvěma góly spasil v Plzni národní tým v duelu s Kazachstánem (2:1) a jistě i proto si na něj Lotyši o tři dny později v Rize dávali velký pozor.

Hned v 1. minutě utkání šel český hrotový útočník do hlavičkového souboje a právě kapitán Lotyšů si na něj počíhal a tvrdě ho srazil k zemi. Škoda zůstal ležet, po ošetření mimo hřiště se však na trávník vrátil a nakonec se mohl radovat z další výhry 2:1 a tím pádem i z postupu na ME do Francie.

K repríze jejich souboje dojde již brzy. Gorkšs si může premiéru v české lize odbýt tuto sobotu na Julisce proti Brnu. Již v dalším kole pak Dukla zavítá v neděli 4. října právě na Slavii...

Gorkšs má za sebou bohatou zahraniční kariéru. Působil ve švédském Östers, v roce 2007 pak zamířil do Anglie, kde oblékal dresy Blackpoolu, Queens Park Rangers, Readingu, Wolverhamptonu a Colchesteru. Naposledy hrál v Řecku za Ergotelis. Na kontě má i 66 zápasů za lotyšskou reprezentaci. V letech 2009 a 2010 byl dokonce zvolen lotyšským Fotbalistou roku.

Reklama

Související témata: