Hlavní obsah

Ščasný před derby odmítl rotaci, anglický týden zvládly i Plzeň a Liberec

Praha

Ligové duely následující těsně po vystoupení v pohárové Evropě nahrávají domácím konkurentům. Nebyl to však případ minulého víkendu. Fotbalisté Liberce jasně přehráli Příbram, Plzeň si jistě došla pro těsnou výhru v Ďolíčku. Vedoucí Sparta si pak doma pohrála s ustrašeným nováčkem z Olomouce. Kouč Ščasný přitom udělal v sestavě jedinou vynucenou změnu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Bořek Dočkal a David Lafata zatím anglické týdny zvládají. Proti Olomouci se mohli znovu radovat...

Článek

Jen gólman Bičík v neděli chyběl z týmu, který ve čtvrtek vyběhl na hřišti řeckého Asterasu Tripolis. „David měl po utkání nějaký problém s kotníkem, takže jsem včas počítal s tím, že do branky půjdu já," poukázal brankář Marek Štěch.

V poli pak ani na jednom místě ke změně nedošlo.

„K větší obměně jsme přistoupili mezi nahuštěnými zápasy s CSKA Moskva, tam to mělo logiku. Teď nebyl k rotaci hráčů důvod. Další dostanou šanci ve středečním poháru v Králově Dvoře, před Olomoucí jsem o změnách ani neuvažoval," vysvětlil trenér Zdeněk Ščasný.

Nasadit čerstvé hráče, ale nerozbít tým

Jeho kolegové postupovali stejně. I když měli pohároví zástupci jen dva dny volna, Plzeň vyměnila jednoho hráče a Liberec dva. Je přece jen ještě stále začátek sezóny. Klíčoví fotbalisté si mohou odpočinout v týdnu v domácím poháru.

„Někteří hráči byli unavení a pokopaní. Musíte je do sestavy vybírat tak, aby byli ‚fresh', ale zároveň abyste nerozbili mužstvo," zdůraznil Jindřich Trpišovský, trenér Slovanu.

Ani nejvíce vytížení reprezentanti se nijak nevzpouzeli. „Když se zápasy v rychlém sledu opakují měsíc a půl či dva měsíce v kuse, tak samozřejmě přijde utkání, kdy je lepší, aby si tělo trošku odpočinulo. To však nebyl nedělní případ," líčil letenský záložník Bořek Dočkal, který se asistencí a dvěma trefami podepsal hned pod tři góly.

Sešívaným pohrozil i Hušbauer

Po středečním výjezdu do Králova Dvora budou mít sparťané před sebou velkou výzvu, nedělní derby v Edenu.

„Slavii se daří, je vysoko v tabulce, což je pro zápas jen dobře. Derby bude mít náboj. Je vyprodáno a doufám, že to zvládneme, protože je to pro nás důležitý zápas," těší se Josef Hušbauer.

V neděli zaznamenal svůj první ligový gól od návratu z Itálie. Není ani divu, že právě proti Olomouci. Hanákům dal v posledních třech vzájemných ligových zápasech čtyři góly.

„Klidně bychom proti nim mohli hrát častěji... Každý hráč má nějakého soupeře, proti němuž se mu daří víc. A u mě je to Olomouc," usmívá se Hušbauer, který může být pro červenobílé vedle Lafaty a Dočkala další hrozbou.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice