Hlavní obsah

Pardubice - Teplice 3:0Další šok v poháru! Teplice dostaly lekci, Sparta a Liberec postoupily až po rozstřelu

Praha
Aktualizováno

K další velké senzaci se schylovalo ve třetím kole MOL Cupu. Fotbalisté Sparty odvrátili vyřazení na hřišti třetiligového Králova Dvora až díky brance Jiráčka v 90. minutě, nakonec Letenští po remíze 1:1 zvládli lépe penaltový rozstřel. To druholigové Pardubice překvapivě vyřadily Teplice po jednoznačné výhře 3:0. Mistrovské Plzni zajistila postup výhra v Tachově 2:0, zatímco Liberec remizoval ve Varnsdorfu 2:2, ale i Slovan posunuly dál penalty. Nezaváhaly ani další týmy ze Synot ligy. Brno vyhrálo v Kroměříži 1:0, Jihlava deklasovala Znojmo 5:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané Lukáš Mareček (vlevo), Kehinde Fatai a Michal Procházka z Králova Dvora.

Článek
Fotogalerie

Sparta o víkendu v lize zničila nováčka z Olomouce, ale do Králova Dvora přijela bez trojice opor Lafata, Bičík a Dočkal a na ligovou pohodu nenavázala. Letenští lopotně dobývali domácí branku, ale kromě šance Fataie a břevna Litsingiho v úvodním dějství žádnou velkou příležitost ke skórování neměli.

Těsně před přestávkou pak přišel pro Spartu šok. Hosté neodvrátili centr z levé strany a po odrazu od tyče dostal míč za bezmocného brankáře Millera bývalý ligový fotbalista Ladislav Volešák.

I po změně stran měli hosté navrch, ale šance Hušbauera a Fataie zůstaly nevyužité. Trápení Sparty ukončil až v 90. minutě Jiráček, který po odraženém centru skóroval do protipohybu brankáře. V penaltovém rozstřelu pak sparťané ani jednou nezaváhali a postoupili díky zaváhání domácích ve druhé sérii.

Liberec v rozstřelu dvakrát zaváhal

Tepličtí fotbalisté inkasovali v Pardubicích už v šesté minutě po Petráňově trefě pod břevno a za necelou půlhodinu Pospíšil uklidil míč do brány a domácí už vedli o dva góly. Po změně stran měli velké šance hostující Táborský a Bratanovič, jenže gól nedali a naděje Teplic v závěru definitivně zhatil třetím gólem Valenta.

V lize zatím neporažený Liberec měl ve Varnsdorfu velké starosti. Přestože po brankách Bartla a Rabušice dvakrát vedl, domácí Halbich ale parádní ranou v 90. minutě srovnal a rozhodnout tak musely penalty. V nich i přes zaváhání Rabušice a Sýkory nakonec Slovan uhájil roli favorita a postoupil.

Ani Plzeň neměla postup zadarmo. Do Tachova dorazila na posledního mistra rekordní návštěva 2850 diváků a domácí se před svými fanoušky chtěli vytáhnout. Viktoria si mohla trochu oddechnout až před poločasovou přestávkou, kdy vyběhnuvšího brankáře šikovně přehodil Vůch. Postup favoritovi definitivně potvrdil druhým gólem až v poslední minutě Hořava.

3. kolo MOL Cupu, fotbalového Poháru FAČR:
FK Králův Dvůr - Sparta Praha 1:1 (1:0), na penalty 4:5
Branky: 45. Volešák - 90. Jiráček. Rozhodující penaltu proměnil Fatai. Rozhodčí: Berka - Mencl, Pospíšil.
Sparta: Miller - Steinhöfer (46. Frýdek), Brabec, Kováč, Hybš - Mareček - Fatai, Hušbauer, Litsingi (61. Jiráček), Konaté - Paixao (46. L. Krejčí). Trenér: Ščasný.
FK Pardubice - FK Teplice 3:0 (2:0)
Branky: 6. Petráň, 33. Pospíšil, 85. Valenta. Rozhodčí: Kocourek - Fišer, Arnošt.
Teplice: Slavík - Hora (46. Potočný), Hošek, D. Jablonský, Krob - Matula (46. Vachoušek) - Vondrášek, Breite, Táborský (71. Kapolongo), Fillo - Bratanovič. Trenér: Vavruška.
FK Tachov - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 38. Vůch, 90.+1 Hořava. Rozhodčí: Váňa - Blažej, Štěrba. Plzneň: Bolek - Matějů, Procházka, Baránek, Kovařík - Kopic (61. Petržela), Hořava, Kučera, Vůch (83. Limberský) - Holenda (37. Vaněk), Mahmutovič. Trenér: K. Krejčí.
FK Varnsdorf - Slovan Liberec 2:2 (0:0), na penalty 2:3
Branky: 76. Daníček, 90. Halbich - 47. Bartl, 79. Rabušic z pen. Rozhodující penaltu proměnil Shala. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Kříž.
Liberec: Hladký - Bong, Švejdík, Pokorný, Kerbr - Sackey (46. Bartl), Sýkora - Jefremov (83. Hovorka), Cal (61. Shala), Knejzlík - Rabušic. Trenér: Trpišovský.
Slavičín - Frýdek-Místek 1:2 (1:2)
Branky: 45.+1 T. Švach - 11. vlastní Kocián, 20. Ižvolt. Rozhodčí: Dresler - J. Paták, Kotík.
1. SC Znojmo - Vysočina Jihlava 0:5 (0:0)
Branky: 70., 76. a 81. Dvořák, 72. Demeter, 75. Batioja. Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Caletka.
Jihlava: Rakovan - Marek (79. Opluštil), Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Jánoš (62. Kukol), Demeter - Fulnek, Jungr (70. Šulek), Batioja - Dvořák. Trenér: Bokša.
HS Kroměříž - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)
Branka: 56. Michal Škoda. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Pochylý.
Brno: Martin Doležal II. - R. Buchta, P. Buchta, Košťál, Keresteš - Lutonský (46. Michal Škoda), Lacko, Zavadil, Chrien, Brigant (46. Řezníček) - Moukanza (70. Malík). Trenér: Kotal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články