Hlavní obsah

Třetiligová facka žádnou bouři nevyvolala, Sparta směřuje k derby

Osud nesmiřitelných rivalů mohl být před nedělním derby v Edenu shodný. Fotbalisté Slavie v úterý vypadli v domácím poháru na hřišti druholigového Ústí nad Labem, Sparta zase ve středu směřovala k fiasku v třetiligovém Králově Dvoře. Na rozdíl od sešívaných ale v poslední minutě vyrovnala a penaltovým rozstřelem se spasila. „V derby budeme jiný mančaft,“ ujišťuje univerzál Martin Frýdek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané Lukáš Mareček (vlevo), Kehinde Fatai a Michal Procházka z Králova Dvora.

Článek
Fotogalerie

Kouč Ščasný se umí pěkně rozpálit. Na Letné se ovšem všichni dušují, že facku od třetiligového týmu přešel s nečekaným klidem. Žádná bouřka v kabině prý neproběhla.

„Co tam bylo, to v kabině také zůstane," usmívá se reprezentant Ladislav Krejčí. „Jestli jsme to schytali? To je otázka jen do šatny," dodává s úsměvem Martin Frýdek.

„Kdepak, žádná bouřka. Na mě jsem byl při zápase až nadstandardně klidný. Ani po něm nebyla bouřka. Nechci se k tomu už moc vracet," ujišťuje trenér Zdeněk Ščasný.

Hlavní je, že postoupili

Letenští jdou rychle dál. „Herně ani výsledkově nám pohár v Králově Dvoře nevyšel, ale je to za námi. Postoupilo se, nemá cenu říkat víc," poukazuje Krejčí. „Přesně, hlavní je, že jsme postoupili. Nebyla to před derby generálka, jakou jsme chtěli. Nemůžeme ji však mít v hlavě. Teď se musíme soustředit na Slavii, na derby," přizvukuje mu Frýdek.

„Je to za námi, den po zápase se mi pohár ani nechtělo pitvat. Netvrdím, že mi otevřel oči, to by bylo alibistické. Takových zápasů jsem jako hráč i trenér už zažil spoustu. Ale trochu mi pomohl. Teď už nás čeká derby. Hlavní je postup - nebude se celý týden do derby pitvat naše vyřazení," shoduje se s hráči Ščasný.

Ve středu nasadil především méně vytížené hráče. A někteří z nich svou šanci dost možná na delší čas zahodili. „To by nebylo fér, ale budou si muset počkat," dodává kouč výmluvně.

Na vyprodaný duel se lépe připraví

Každopádně lze očekávat, že si sparťané sednou na zadek a nedorazí do Edenu na vlně bezbřehé pohody. „Může to tak být. Komplikace jsou pro nás zkušeností, aby to se Slavií nedopadlo jako v Králově Dvoře," připouští Krejčí. „Fotbal je právě o zkušenostech, takže doufejme, že jsme se poučili. V derby budeme jiný mančaft," má jasno Frýdek.

„Někdy to tak je. Mohli jsme dát ligové Olomouci klidně osm gólů, pak remizujete v Králově Dvoře. Nevím, jestli je to před Slavií dobře. Přístup v derby bude každopádně jiný už jen tím, že se bude hrát před vyprodaným stadiónem," říká Ščasný.

Větší soupeř, lepší výkon. To je logická úměra. „Když vás požene dvacet tisíc diváků, hlavou se na zápas lépe připravíte. Ale měli bychom to tak brát i včera," přiznává Krejčí. „Myslím, že v nasazení s Královákem extra problém nebyl, ale derby je jiný zápas. Diváci nás vyhecují," ujišťuje Frýdek.

Zápas 8. ligového kola Slavia - Sparta se hraje v neděli od 15:00, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Jak dopadne nedělní derby pražských "S"?
Vyhraje Slavia
43,6 %
Zápas skončí remízou
9,7 %
Zvítězí Sparta
46,7 %
Celkem hlasovalo 14072 čtenářů.

Reklama