Hlavní obsah

Uhrinovi před derby nevadí, že mu ani táta fandit nebude: Nemíním ho nutit, aby vykládal nesmysly

Praha

Jedno ví současný slávistický kouč Dušan Uhrin docela jistě. Až v nedělním odpoledni přijde ve vyprodaném Edenu čas derby, táta mu fandit nebude. „Sice bude tvrdit, že fandí mně, ale tak horké to nevidím. Je velkým sparťanem, čemuž se není co divit, protože na Letné prožil nejkrásnější roky svého trenérského života,“ nedělá si mladý Uhrin nic z toho, že v duelu s tradičním rivalem z Letné mu nebude ani rodina nakloněna a jen na něm tudíž bude záležet.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

Článek

Musí si vystačit sám. A věří, že si v prvním derby v roli hlavního trenéra poradí. „Byl jsem na skok ve Spartě, kde jsem trénoval letenskou rezervu a se slávistickým béčkem jsme se tehdy také utkali. Ale už ani nevím, jak zápas dopadl," snažil si Dušan Uhrin junior vybavit kusé vzpomínky na konfrontace tradičních rivalů, jež dosud zažil.

„A také jsem dělal asistenta ve Slavii, když jsme na Letné remizovali 4:4, přičemž všechny čtyři góly dával Pavel Kuka," vybavil si i utkání prožité na druhé straně barikády. „Kdybychom tentokrát dali zase čtyři branky a vyhráli 4:3, byl bych spokojen," usměje se při reminiscenci na minulost.

Exces z Ústí se opakovat nebude

Současnost, a hlavně pak čtyři góly inkasované v pohárovém střetnutí v Ústí nad Labem, ho přitom nestraší. „Čtyři branky jsme před tím nedostali v žádném zápase, protože obrana hrála do té doby velice dobře. Navíc jsme na severu Čech nastoupili v jiné sestavě, i když ani to nás neomlouvá," nepřipouští slavistický kouč, že by se podobný exces opakoval na ligové scéně.

„Hráči se v oblacích nevznášeli. A já už teprve stál na zemi, protože s dosavadními ligovými výsledky zase až tak spokojený nejsem. Na můj vkus máme bodů málo," připomínal, že šesté místo v tabulce a jedenáct bodů na kontě je méně, než čekal.

V nedělním derby se Spartou bude mít jeho mužstvo příležitost, aby bilanci vylepšilo. „Musíme dokázat, že v Ústí šlo o ojedinělý incident a že na derby jsme dobře připraveni. Sparta je v tabulce sice před námi, ale my jsme doma a navíc budeme hrát před vyprodaným hledištěm," připomíná Uhrin, že tradiční klání rivalů nemá zvláště letos favorita a přiznává, že jestliže by chtěl v budoucnu na něco vzpomínat, pak právě na první derby, v němž vedl mužstvo v roli hlavního trenéra.

„A to přesto, že současná Sparta je hodně nečitelná. Ale mi jedno, v jaké sestavě nastoupí," věří Uhrin, že si jeho svěřenci s vedoucím týmem tabulky poradí a jeho bodové propočty se tudíž vylepší.

Klíč? Zodpovědnost, koncentrovanost

Nic na tom nemění, že ani od táty podporu mít nebude. „Nemíním ho tlačit k tomu, aby říkal nesmysly a vykládal, že fandí mně. Je na nás, abychom si se Spartou poradili," ví, že v nedělním odpoledni bude záležet na něm a jeho týmu.

„Klíčem je maximální zodpovědnost a koncentrovanost. Stačí, aby třeba jen jeden hráč neodevzdal sto procent, a na Spartu to nebude stačit," doplnil kouč.

Jak dopadne nedělní derby pražských "S"?
Vyhraje Slavia
43,6 %
Zápas skončí remízou
9,7 %
Zvítězí Sparta
46,7 %
Celkem hlasovalo 14072 čtenářů.

Reklama

Související témata: