Hlavní obsah

Recept na Teplice? Zbavit se Vachyho, říká ostravský záložník Ježdík

Ostrava

Rok a půl kopal současný záložník Baníku Václav Ježdík za Teplice. Ze severočeského fotbalového klubu neodcházel zrovna dobrovolně, o to více by chtěl v sobotu na Stínadlech vyválčit pro Baník premiérové vítězství v sezóně. „Mám tam kamarády, se spoustou kluků jezdívám v létě na dovolenou. Brankáři Tomáši Grigarovi jsem byl v létě za svědka,“ svěřoval se 28letý Ježdík. „Moc se těším. Jedeme bojovat, cítíme, že si to už sedá. Je správný čas začít bodovat,“ řekl Ježdík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutní fotbalisté Baníku Ostrava Václav Ježdík (vlevo) a Karol Mondek po porážce na Dukle.

Článek

V sedmi zápasech ligy získal Baník jediný bod. A teď jedete do Teplic, kterým se také moc nevede, bodují výhradně doma a patří jim 11. příčka. Cítíte šanci s týmem, s nímž budete zřejmě bojovat o záchranu, bodovat?

Moc se tam těšíme, já obzvláště, protože tam spoustu kluků ze svého dřívějšího působení znám. A určitě tam jedeme bodovat, cítíme, že už si to konečně sedá. Výkon s Jabloncem je pro nás povzbuzením. Je správný čas začít konečně bodovat.

Teplice daly ale dvakrát více gólů, než vy. Baník má naopak nejhorší obranu. Jak se s tím vyrovnáte?

Na Dukle bylo všechno špatně, ale to už je pryč. V první řadě budeme muset zbavit Vachyho (Štěpána Vachouška - pozn. aut.), protože to je mozek teplické hry, a když má den, tak rozdává gólové přihrávky a dokáže zápasy rozhodnout.

Jak se ho chcete zbavit?

Nesmíme ho nechat rozehrávat balóny. Má toho hodně za sebou a umí dát hře myšlenku. Teplická hra stojí především na něm.

Stalo se v Teplicích něco konkrétního, proč tam chcete tolik vyhrát?

Mám tam kamarády, se spoustou z nich jezdívám v létě na dovolenou. Brankáři Tomáši Grigarovi jsem byl v létě za svědka. Chci je teď prostě obrat o body. (Já ale ještě nevím, jestli Ježďa bude vůbec hrát, vstupuje do rozhovoru trenér Radomír Korytář).

Proč jste z Teplic zkraje roku 2013 vlastně odešel?

Trenér Šťastný si tehdy vybral jiné hráče. Vsadil na Pepu Kaufmana a pro mě už nebylo místo. Ale s nikým jsem se tam nerozešel ve zlém.

Jak se chcete vyvarovat toho, co se stalo na Dukle, kde jste po 20 minutách prohrávali nula tři a nebylo prakticky o co hrát?

Musíme přestat dělat individuální chyby. Na soupeře jsme připraveni dobře, ale srážejí nás právě ty chyby. Na gól se strašně nadřeme a příliš snadno inkasujeme. S Jabloncem jsme dostali první gól po nakopnutém balónu, to nebyla ani šance. Ale v tom utkání jsem cítil, že ten výkon byl slušný. To byl oproti utkání na Dukle velký rozdíl. Tam se nám zbortilo všechno během chvíle a už jsem se jen modlil, abychom nedostali další góly. Musíme hrát agresivně a daleko od naší branky, to je náš recept.

Zažil už jste tak špatný vstup do ligy, jakým prochází Baník?

Něco podobného už jsem zažil s Teplicemi, kdy jsme o záchranu bojovali o záchranu do posledních kol. Proto vím, že nic není ztracené. Tým se povedlo dobře doplnit i přesto, že je velmi těžké v rozjeté sezóně sehnat kvalitní hráče. Ale kluci zvýšili tlak na ostatní a cítím, že se zvedáme. I na tréninku spousta kluků pochopila, co je ta správná cesta. Musíme být na hřišti agresivní a nekompromisní.

Nejste z Ostravy, je pro vás složitější bojovat za Baník?

Vůbec ne, protože si ohromně vážím toho, že mi Baník dal šanci. Už jsem ani extra nepočítal, že bych si ligu zahrál. Navíc Baník má pořád velké jméno a motivaci není třeba hledat. Všichni bychom si měli vážit toto, že se můžeme živit tím, co nás baví. Každý by měl makat, aby byl lepší, aby se dostal výš a nemusel si hledat práci.

Jak jste prožíval situaci, kdy měl Baník pozastavené přestupy a nemohl jste nastupovat.

Myslím, že hlavně trenér ze mě měl těžkou hlavu. Pořád jsem za ním chodil a ptal jsem se ho, zda má nějaké nové zprávy. Říkal jsem si, že mě asi nic jednoduchého nemůže potkat.

Nehledal jste si jiné angažmá? Nebo práci?

Nějakou nabídku jsem dostal, ale Baník mi dal šanci a tak jsem ji odmítl s tím, že chci zůstat v Ostravě. Chci tu důvěru vrátit (Korytář s úsměvem: Kdyby odešel, měl by se mnou problém, protože jsem ho přivedl já).

Trenér vás označil svou pravou rukou a lídrem. Cítíte se taky tak?

S tím jsem sem šel, že tu zodpovědnost na sebe vezmu. (Korytář: dokáže si na hřišti udělat pořádek a tím mi ubírá starostí). Nejsem typ, který by si z něčeho dělal velkou hlavu. Buď vás kluci vezmou, nebo nevezmou. Ale cítím, že si to v kabině supr sedá a že jsme dobrá parta. Je jasné, že nemůžu suplovat baníkovské ikony Baryho či Svěrkyho. Musíme prostě pracovat s tím, co tu je. Tedy i se mnou.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 1. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články