Hlavní obsah

Slavia bude kousat! ujišťuje Šmicer. Místo Sparty ale prožene Manchester United

Míří zpátky do Edenu. Chce být u toho, jak se Slavia po vstupu nových majitelů vrátí nejen do domácí fotbalové špičky, ale také do pohárové Evropy. Internacionál Vladimír Šmicer právě v týdnu před derby se Spartou potvrdil, že po jednání valné hromady by měl zaujmout jedno z čelních míst statutárních zástupců vršovického klubu.

Nejhezčí góly v derby pražských "S".Video: synotliga.cz

 
Článek
Fotogalerie

Legendy vzpomínají na derby

Slavia - Sparta: Z obou břehů

Jak Pavel Nedvěd rozhodl derby

Je to trochu paradox. Vrací se do služeb Slavie, po ukončení hráčské kariéry již podruhé. O duel s největším rivalem však tentokrát přijde. Když bude v neděli druhý poločas derby v plném proudu, Vladimír Šmicer bude právě startovat směr Anglie. V pondělí ho tam totiž čeká další charitativní zápas za starou gardu Liverpoolu proti Manchesteru United.

„Ještě do konce roku mám nasmlouvaných dost zahraničních cest se starou gardou Liverpoolu i pro UEFA. Své povinnosti musím splnit, ale od nového roku si toho už nebudu brát tolik," avizuje.

Štístkem býval i v derby

Pro sešívané byl vždycky Štístkem, což se projevilo i v duelech s rivaly v rudých dresech.

„Nejradši vzpomínám na derby z října 2008, kdy jsem dal dva góly, ale i na to z března 1993, kdy jsme vyhráli na Letné 2:0. Góly dávali Juraško a Bejbl, byl to pro nás velký den," usmívá se Šmicer.

Červenobílým tentokrát ani z hlediště nepomůže. „Sparta je favorit, má tým dlouho pohromadě. A také hráče z reprezentace a obrovské zkušenosti, které by měli prodat. My ovšem taky máme svoji kvalitu a hrajeme doma před vyprodaným stadiónem. Budeme se snažit nedat kůži lacino, budeme kousat!" ujišťuje.

Slávisté budou muset být při restartu klubu trpěliví, ale derby je derby... „Přeju si, abychom neprohráli, což by pro nás byl dobrý výsledek. Výhra by byla úspěch, remíza dobrý výsledek, s prohrou bych spokojený nebyl," culí se Šmicer.

Hráče chtějí lovit v Plzni i na Letné!

Slavii převzala čínská společnost CEFC a podnikatel Jiří Šimáně. Nejprve však bylo nutné splatit velké dluhy a přestupní termín už končil. Sešívaní tak stihli nově angažovat jen obránce Frydrycha z ostravského Baníku.

„Kdyby bylo v létě víc času, dali by se sehnat kvalitní hráči, ale teď už bylo všechno rozebrané nebo ceny vyšroubované do nereálných částek. Je potřeba, aby Slavia zlepšila skauting a pořádně se porozhlédla po hráčích, které potřebuje. Aby je viděla nejen na videu. A aby v zimě a v dalším létě doplnila kostru týmu, který by byl od příští sezóny konkurenceschopný," plánuje Šmicer.

Podle jeho slov se sešívaní již v zimě zaměří i na hráče Plzně či Sparty! Stará rivalita dostává nový lesk...

Jak dopadne nedělní derby pražských "S"?
Vyhraje Slavia
43,6 %
Zápas skončí remízou
9,7 %
Zvítězí Sparta
46,7 %
Celkem hlasovalo 14072 čtenářů.

Reklama

Související témata: