Hlavní obsah

O Poborském a Spartě se bude jednat příští týden

PRAHA

Jasno o tom, zda se Karel Poborský vrátí do kádru pražské Sparty, nebude dřív, než příští týden. Jednání o budoucnosti třiatřicetiletého záložníka, které se podle zákulisních informací mělo uskutečnit ve středu, totiž podle viceprezidenta letenského klubu Daniela Křetínského proběhne až příští týden.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

O osudu Karla Poborského se bude jednat příští týden.

Článek

"Jednání mezi klubem a manažerem hráče Pavlem Paskou proběhnou až příští týden," uvedl na oficiálním webu Sparty Křetínský. Proč byla jednání odložena, neuvedl. Současně zdůraznil, že informace o již uskutečněných setkáních nejsou pravdivé.

Vedení Sparty vyřadilo Poborského z kádru v září poté, co se klíčový hráč úřadujícího mistra kriticky vyjádřil k práci tehdejšího kouče Jaroslava Hřebíka a vzdal se kapitánské pásky. Reprezentační záložník našel nové působiště v druholigových Českých Budějovicích, kde je do konce letošního roku na hostování.

Původně se očekávalo, že se Poborský v novém roce vrátí na Letnou. Nový kouč Sparty Stanislav Griga ale po nedávných výrocích bývalého kapitána na adresu pražského celku naznačil, že tato varianta nemusí být vůbec aktuální. Spekuluje se také o tom, že ani Poborskému se zpět do krizí zmítanému klubu nechce.

Mnoho možností, jak vyřešit hráčovu budoucnost, ale není. Pokud se Poborský nevrátí do Prahy, může buď zůstat v druhé lize za současných podmínek - tzn. že mu Sparta vyplácí normální měsíční plat, který podle neoficiálních informací činí až dva milióny korun měsíčně, nebo se na Letné domluvit na odstupném za jiných podmínek. Nic víc. Podle přestupního řádu FIFA totiž nemůže nastoupit v jedné sezóně za více než dva týmy, což vylučuje jeho případný odchod do třetího klubu.

Reklama

Související témata: