Hlavní obsah

Bookmakeři i sázející tuší, že Letenští potvrdí svoji vládu nad Prahou. A kdo první vypění?

Praha

Klíč pro fotbalové vládce Prahy by měl zůstat na Letné. Před nedělním derby v Edenu si to myslí jak bookmakeři domácích sázkových kanceláří, tak tipující. Vypsány jsou také některé netradiční příležitosti. Třeba hattrick Milana Škody či Davida Lafaty, vsadit lze také na vykázání trenérů Dušana Uhrina a Zdeňka Ščasného na tribunu...

Slavia - Sparta: Z obou břehůVideo: synotliga.cz

 
Článek
Fotogalerie

Nejhezčí góly v derby

Legendy vzpomínají na derby

Jak Pavel Nedvěd rozhodl derby

„Hráči Slavie by měli přestat se šprtáním čínských slovíček a soustředit se na trénink a vlastní hru, nebo zase dostanou čtyřku jako v posledním utkání v Ústí. Vždyť Sparta se střílením branek letos nemá žádný velký problém a obranu má vůbec nejlepší v lize. Uvidíme, jestli ji Milan Škoda trochu potrápí," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Podíl sázejících, kteří věří, že Sparta na Slavii zvítězí, v průběhu týdne u jeho kanceláře stále rostl ze 70% na aktuálních 94%. Také bookmakeři věří, že Letenští potvrdí svoji vládu nad Prahou, která trvá už téměř tři roky. David Lafata se trefil ve třech posledních vzájemných ligových utkáních, prodlouží tuto sérii (2,1:1)?

Solidní forma útočníků na obou stranách je důvodem, proč stále více sázejících počítá s brankovou přestřelkou. Výsledek 2:4 (kurz 46:1) nebo 2:3 (25:1) tipují desítky sázejících, ačkoliv v průměrném ligovém utkání nepadnou ani tři branky.

Na hattrick Lafaty lze sázet v kurzu 18:1. Sparťanský útočník se trefil v devíti posledních ligových utkáních, do kterých nastoupil, jeho obvyklým standardem je pak 0,47 branky na zápas. Milan Škoda střílí 0,25 branky na zápas.

Lafata favoritem duelu se Škodou

Také konkurenční Tipsport přináší řadu tipů, které dodají derby z pohledu fanoušků pořádnou šťávu.

Oba trenéři rivalů jsou velmi impulzivní. V zápase, který z hráčů dostane vše, jistě nebude nouze o sporné a pro rozhodčí nesnadné situace. Kdo z trenérů „vypění" až tak, že bude vykázán na tribunu...?

„O generaci mladší Uhrin má k nekontrolovatelným výbuchům emocí a kritice sudích určitě blíže než Ščasný, takže podle našeho názoru má i blíže na tribunu," říká Petr Urbanec, fotbalový bookmaker kanceláře. Sázku, že Dušan Uhrin bude vykázán na tribunu, lze podat v kurzu 6:1. Sázka na Zdeňka Ščasného má kurz 10:1.

Pokud jde o duel kanonýrů, ve všech příležitostech je favorizován sparťan. Už jen srovnáním Lafata dá více gólů než Škoda 2.5:1 a Škoda dá více gólů než Lafata 4.5:1. „Jsou za tím nejen jeho mimořádné střelecké schopnosti, ale i ofenzivní síla jeho spoluhráčů Bořka Dočkala, Marka Matějovského a dalších," poukazuje Urbanec, jehož kancelář nabídne derby na své internetové televizi.

Latka hraje derby na absolutní hraně

U Victoria Tipu se dá na gól vstřelený Davidem Lafatou sázet v kurzu 2 a Milanem Škodou 2,75. Kurz 5,5 je pak vypsán pro případ, že vstřelí gól oba dva. „David Lafata střílí gól v každém kole a může prodloužit svou skvělou sérii. Formu rozhodně má, protože se prosadil i v Evropské lize. Milan Škoda se po dvou gólech za národní tým trochu zastavil a v posledních dvou ligových zápasech za Slavii neskóroval. Trefil se ale v posledním derby na jaře na Letné a jeho motivace bude o to větší," poukazuje hlavní bookmaker Michal Navrátil.

Jeho kancelář vypsala i kurz 10, že slávistický bouřlivák Martin Latka bude vyloučen. U Sparty zase emocemi nešetří trenér Ščasný, na jehož případné vykázání na tribunu je kurz 20.

„V derby často tečou nervy a ne každý dokáže v některých momentech reagovat klidně a s chladnou hlavou. Martin Latka už dříve několikrát ukázal, že v derby hraje na absolutní hraně a s výrazně větším zaujetím. K červené kartě pak mnohdy nebývá daleko. Zdeněk Ščasný prožívá zápasy velmi intenzivně a někdy umí pořádně vybouchnout. Pak je otázkou, kam směřuje jeho hněv. Jestli k hráčům, nebo k rozhodčím," říká Navrátil.

Reklama

Související témata: