Hlavní obsah

Obával jsem se, přiznal Magera. Pak ale z penalty málem protrhl síť a jeho tým v Jablonci vyhrál

Jablonec

Nekouzlil, nic nevymýšlel, nad ničím nespekuloval. Postavil si balón a napálil ho pořádnou pumelicí doprostřed brány. Prostě bomba, že by protrhla síť. „Funguje to, málokterý brankář zůstane stát, takže proč něco měnit?!“ vykládal kapitán mladoboleslavských fotbalistů Lukáš Magera po proměněné penaltě, kterou rozhodl o výhře svého týmu na horké jablonecké Střelnici v prologu k osmému ligovému kolu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Aleš Čermák (vlevo) a Lukáš Magera oslavují gól.

Článek

Naplnila se pětasedmdesátá minuta, když sudí Ardeleanu ukázal podruhé během utkání na značku pokutového kopu. Pět minut před tím naservíroval domácímu Jablonci vyrovnání, teď ho trestal.

Ani Šilhavý neprotestoval

Neměl zbytí, protože Mingazov fauloval pronikající Bořila tak okatě, že rozhodčí přivřít oči nemohl.

„Hloupý faul," ulevil si domácí trenér Jaroslav Šilhavý, aniž by proti verdiktu protestoval. Ostatně, nedělá to téměř nikdy. A zvláště ne v zápase, kdy jeho tým hraje tak bídně, jako v pátečním večeru.

„Ulevilo se mi. Měl jsem obavy, že vyrovnávací branka jablonecké fotbalisty nakopne a vletí na nás. Potřebovali už doma konečně vyhrát, vždyť ve třech předchozích ligových zápasech s Bohemkou, Libercem a Spartou jen remizovali," uvědomoval si mladoboleslavský Lukáš Magera, že závěrečná čtvrthodina byla pro osud a výsledek střetnutí klíčová.

Nejprve jablonecké vyrovnání s neskonale přísné penalty, proti níž se i on jako kapitán ohrazoval.

„Ale jen mírně, protože jsem situaci skoro neviděl. Zaregistroval jsem jen to, že Šeda jde po balónu a myslel jsem, že ho má. A najednou penalta, o které všichni spoluhráči tvrdili, že nebyla ani omylem," popisoval dění na hřišti v inkriminované chvíli.

Jeho tým se ale pocitem nespravedlnosti a křivdy nesžíral a promptně reagoval. Nejprve Magerovou bombou do tyče, vzápětí Bořilovým průnikem, po němž následovala penalta a Magerův vítězný gól.

Sedli si, v tom tkví vzestup Středočechů

„Rána do tyče mě mrzela, ale naštěstí záhy přišla penalta, díky níž máme tři body. Zaslouženě, protože jsme Jablonec do ničeho nepustili a celé utkání kontrolovali," liboval si kapitán Středočechů nejen nad importem tří bodů, ale i výkonem, který na severu Čech předvedli.

„Od prvního podzimního kola se nám daří, i když bodů jsme samozřejmě mohli mít víc. Šance si ale připravujeme, góly dáváme a jsme v pohodě, což se do naší hry promítá. V Jablonci jsme to chtěli potvrdit a to se povedlo," pochvaloval si mladoboleslavský kapitán vykročení do ligy, na němž se příznivě promítlo mi to, že celý kádr zůstal navzdory přestupovým svodům pohromadě.

„Sedli jsme si, panuje klid a pohoda, jeden šlape za druhého," vypočítával Lukáš Magera po importu tří bodů z Jablonce, díky nimž si obě mužstva postavení v tabulce vyměnila.

Reklama