Hlavní obsah

Plzeň za jedenáct minut otočila zápas s Libercem, Příbrami zařídil výhru hattrickem Pilík

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Plzeň zvítězili v sobotním šlágru 8. kola Synot ligy nad Slovanem Liberec 2:1. Severočeši vedli po gólu Shaly, domácí zápas otočili po zásazích Ďuriše a Mahmutoviče. Příbram zvítězila 4:1 nad Jihlavou, hattrick si připsal Pilík. Bohemians i Ostrava nadále čekají na první výhru. Klokani padli 0:1 na hřišti Slovácka, Baník stejným skóre prohrál v Teplicích. Brno otočilo díky dvěma brankám Řezníčka zápas na Julisce s Duklou (2:1) a Olomouc remizovala se Zlínem 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Aidin Mahmutovič střílí vítězný gól proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Šlágr kola obstaraly týmy Plzně a Liberce. Oba celky spoléhají zejména na ofenzivu a nejinak tomu bylo i v Doosan Aréně. V první půli se do vážnějších příležitostí překvapivě dostávali hosté. Šural ale sólo zakončil střelou mimo a Bartošákův pokus z vynikající pozice zlikvidoval Kozáčik. První půli nedohrál obránce Baránek, který musel kvůli podezření na otřes mozku střídat.

Góly padaly až ve druhé půli. A do vedení šli po zásluze hosté. Šural našel nabíhajícího Shalu, který střelou k pravé tyči překvapil Kozáčika. Od té doby se hrálo na jednu bránu, Plzeň se vehementně snažila srovnat. Hejda hlavou ještě neuspěl, ale Ďuriš vzápětí skóroval po akci Petržely z pravé strany. Petržela si ale předtím zřejmě pomohl nedovoleným zákrokem.

Ofenzivní tažení Viktorie samozřejmě pokračovalo. Kovaříkův pokus vyrazil výborným zákrokem Koubek, ale čtyři minuty před koncem druhé půle už byl bezmocný. Aktivní Petržela totiž vysunul střídajícího Mahmutoviče, který zařídil pro Západočechy tři body.

Pilík zářil proti Jihlavě

Tajenka zápasu Příbram - Jihlava byla po třiadvaceti minutách vyřešena. V té době totiž Středočeši vedli už 3:0, když se po Pilíkově centru prosadil Hnaníček a sám Pilík pak dva góly přidal sám, takže bylo zřejmé, kdo uzme všechny tři body. Hvězda zápasu si pak krátce před hodinou hry dopřála třetí gól a Příbram tak po dvou prohrách za sebou vybojovala tři body.

I po osmi zápasech v Synot lize na svou premiérovou výhru čekají dva týmy. Klokani se na hřišti Slovácka nedokázali prosadit, domácím zařídil hubenou výhru Divíšek. Po stejném výsledku si tři body připsaly Teplice, které spasil až jedenáct minut před koncem utkání Jablonský, k němuž propadl míč po rohovém kopu.

Řezníček zařídil obrat na Julisce

Pro Duklu se zápas se Zbrojovkou nevyvíjel vůbec špatně. Krátce před koncem první půle si totiž na centr z pravé strany naskočil šutér Berger a hlavičkoval přesně. Gólman Doležal sice míč vyrazil, podle asistenta sudího se tak ale stalo až poté, co balón překročil brankovou čáru. Moravané si ale z Prahy nakonec odvezli všechny body, o což se dvěma zásahy postaral Řezníček. Ten nejdříve hlavou zužitkoval centr Keresteše a o deset minut později zakončil akci dva na jednoho střelou k tyči. Zbrojovka navázala na vítězství proti Slovácku.

V zápase Olomouce se Zlínem se na úvodní gól čekalo až do druhé půle. Ani jednou se totiž hráčům Sigmy nepodařilo využít zaváhání hostujícího brankáře Holého. Ten nakonec inkasoval po Ordošově střele k levé tyči. O chvilku později bylo hostům ještě hůř. To když Hájek dostal po skluzu druhou žlutou kartu a musel do sprch. Zlín se přesto dočkal vyrovnání. Po samostatné akci se o to postaral střelou na přední tyč Koreš.

Fotbalová Synot liga - 8. kolo:
Pátek
Jablonec - Mladá Boleslav 1:2
Sobota
Teplice - Ostrava 1:0
Branka: 80. Jablonský.
Slovácko - Bohemians 1905 1:0
Branka: 36. Diviš.
Olomouc - Zlín 1:1
Branky: 58. Ordoš - 67. Koreš.
Příbram - Jihlava 4:1
Branky: 20., 23. a 58. Pilík, 16. Hnaníček - 68. Mešanovič.
Dukla - Brno 1:2
Branky: 40. Berger - 64. a 74. Řezníček.
Plzeň - Liberec 2:1
Branky: 75. Ďuriš, 86. Mahmutovič - 55. Shala.
Neděle
15:00 Slavia - Sparta

Reklama

Související témata: