Hlavní obsah

Příbram - Jihlava 4:1Fotbalisté Příbrami díky hattricku Pilíka porazili Jihlavu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Hnaníček 1 : 0
20. Pilík 2 : 0
23. Pilík 3 : 0
58. Pilík 4 : 0
68. Mešanovič 4 : 1
Záznam online reportáže

Díky prvnímu hattricku Tomáš Pilíka v kariéře porazili fotbalisté Příbrami v osmém kole Synot ligy Jihlavu 4:1 a po dvou předchozích porážkách se dočkali vítězství. O zbývající gól domácích se postaral Josef Hnaníček, za Vysočinu po přestávce pouze zkorigoval Muris Mešanovič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský Tomáš Pilík (vpředu) odkopává míč před Costou ze Sparty.

Článek

Příbram sice nastoupila bez útočníka Bednáře, dlouho ale jeho absence litovat nemusela, protože ve 23. minutě už vedli domácí 3:0. Skóre otevřel po sérii šesti rohů v 16. minutě Hnaníček, ke kterému míč prodloužil Pilík a odstartoval svou sedmiminutovku snů.

Ve 20. minutě se totiž trefil technicky z levé strany a vzápětí hlavičkou zakončil individuální průnik Suse. Bezzubá Jihlava se do průběhu prvního poločasu zapsala pouze srážkou Mešanoviče s pomezním rozhodčím, kterého hostující útočník doslova smetl.

Převaha Příbrami pokračovala i po přestávce. Pilík dostal v 58. minutě ve středu až moc prostoru, prošel na hranici vápna a zamířil přesně k tyči. Příbramský záložník tak nejenom zaznamenal první hattrick v kariéře, ale také poprvé vstřelil v ligovém utkání víc než jednu branku.

Teprve potom se Jihlava probrala. O deset minut později se po centru Vaculíka podařilo snížit Mešanovičovi a v závěru se po ráně Kukola z přímého kopu vytáhnul domácí brankář Hruška. Příbram si tak spravila chuť po dvou předchozích vysokých prohrách s Plzní a Libercem, Jihlava naopak zaznamenala čtvrtou prohru v posledních pěti zápasech.

8. kolo fotbalové Synot ligy:
1. FK Příbram - Vysočina Jihlava 4:1 (3:0)
Branky: 20., 23. a 58. Pilík, 16. Hnaníček - 68. Mešanovič. Rozhodčí: Jílek - Kříž, Kubr. Bez karet. Diváci: 1896.
Příbram: Hruška - Sus, Zápotočný, Dosoudil, Končal - Hnaníček, Krameš (84. Suchan) - Pilík (75. Hadaščok), Barák, Štípek (70. Jiří Mareš) - Rezek. Trenér: Tobiáš.
Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Fulnek, Jánoš (46. Dvořák), Marek (72. Kelemen), Šulek, Vaculík (82. Jungr) - Mešanovič. Trenér: Bokša.

Reklama

Související témata: