Hlavní obsah

Laciná branka nás srazila, smutnil kouč Baníku

Teplice

Napravit pohárovou blamáž z Pardubic (prohra 0:3), to bylo hlavní motto teplických fotbalistů pro sobotní ligový zápas s Baníkem Ostrava. Třebaže severočeský celek nepodal oslnivý výkon, prvořadý cíl v podobě vítězství 1:0 splnil. Připravil tak hostům sedmou porážku v sezóně, po níž zůstávají Ostravští přikováni ke dnu tabulky.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Rozhodující branka v utkání mezi Teplicemi a Baníkem. Autorem gólu byl David Jablonský.

Článek

Teplický trenér David Vavruška hned po prvních minutách zápasu vypozoroval, že Baník se zaměřuje především na defenzivu. „Soupeř spoléhal na to, že tady ubrání remízu, pro kterou si zjevně přijeli. Měli jsme štěstí, že se nám podařilo vstřelit branku. Byly tam z naší strany příležitosti, když jsme trefili břevno v první půli, pak Fillo střílel nad, do šancí se dostal i Bratanovič," ohlížel se kouč.

Výkon týmu zhodnotil ze dvou úhlů pohledu. „Celkově jsme ale byli trpěliví. Za defenzivní část hry musím kluky pochválit. Eliminovali jsme rychlé brejky soupeře. Hodně záleželo na stoperech, kteří obstáli. Některé akce Baníku přerušovali už v jejich zárodku, přistoupili k tomu velmi zodpovědně a neudělali chybu," mínil Vavruška. „V útoku jsme byli chvílemi zbytečně nervózní. Ale nikoho jsem nemusel motivovat, hráči chtějí vyhrávat sami a být úspěšní," podotkl trenér.

Tepličtí postrádali defenzivního záložníka Admira Ljevakoviče. Pokud v dřívějších zápasech chyběl, tak Severočeši nevyhráli. „Tentokrát jsme to při jeho absenci prolomili. Museli jsme vzhledem k potřebě bodového zisku zvítězit i bez něj. Každopádně je jeho neúčast znát, protože jako zkušený hráč má svým přístupem vliv na kabinu. Doufám, že jeho nepřítomnost nebude dlouhodobějšího rázu," řekl Vavruška na adresu klíčové postavy Teplic.

Korytář: Laciná inkasovaná branka nás srazila

Ostravský trenér Radomír Korytář uznal, že se jeho svěřencům nepodařilo naplnit předzápasové cíle. „Přijeli jsme s touhou co nejvíce bodovat, nebo si odvést minimálně remízu. Bohužel nic z toho nevyšlo, protože soupeř vstřelil gól a dělal nám problémy svým důrazem. Opět jsme vyšli naprázdno. Bohužel nás srazila laciná inkasovaná branka," konstatoval kouč posledního celku ligové tabulky. A našel hlavní příčinu nezdaru. „Chyběla nám odvaha víc se prosadit a věřit si, že můžeme balón přidržet. V tom nás Teplice předčily," pravil Korytář.

Na dotaz, zda cítí stupňující se tlak na svou osobu, odpověděl klidným hlasem: „Nejvíc mě trápí, že dostáváme góly po individuálních chybách. Trenérská práce je náročná, a když nemáte výsledky, stává se to ještě těžší. Je otázkou pro vedení, jak se k tomu postaví. Momentálně trénuji a počítám s tím, že budu připravovat tým na páteční zápas s Olomoucí."

Reklama

Související témata: