Hlavní obsah

Pobrečel si a do sestavy se dostal. Petržela se za to odměnil trenérovi dvěma gólovými nahrávkami

Plzeň

Po pohárové konfrontaci s Minskem si postěžoval, že role žolíka mu není dvakrát po chuti a že by se zase rád objevoval v základní sestavě plzeňského týmu. Trenér Viktorie Karel Krejčí touhu Milana Petržely vyslyšel a začal ho zase stavět. Dobře udělal, protože právě Petržela to byl, kdo pomohl Plzni otočit ostře sledovaný ligový duel s Libercem. Hrou a průniky do obrany Severočechů, hlavně však nahrávkami na oba góly, které přivodily zvrat a přinesly domácím vítězství.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

František Rajtoral (vlevo) a Milan Petržela z Plzně se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Měl jste mimořádný den, protože libereckým obráncům jste motal hlavu natolik, že hned tři z nich viděli po zákrocích na vás žluté karty. A stejně jim to nakonec nebylo nic platné...

Vycházelo mi kličkování a někdy jsem měl prostě víc štěstí než hostující beci.

Trochu skromné hodnocení po výkonu, který jste předvedl...

Ale ne, dobré to bylo. Sám ale mohu těžko vlastní výkon hodnotit, to je na trenérovi. Nahrál jsem ale na dva góly, takže s asistencemi mohu být spokojen. A i po herní stránce to bylo lepší.

Asi jste dobře udělal, když jste po povedeném pohárovém duelu s Minskem zahlásil, že byste si rád čuchnul k základní sestavě. Trenér vás postavil v minulém kole na Bohemians a proti Liberci zase.

Pobrečel jsem si a trenér na mě dvakrát dal. Jsem rád, že jsem mu mohl důvěru splatit. Uvidím, jak dlouho v základní sestavě vydržím, i když bych v ní chtěl pochopitelně figurovat co nejdéle.

Po dvou gólových přihrávkách nemá trenér důvod, aby z vás dělal zase jen žolíka. Vzpomenete si, kdy jste si naposledy připsal v ligovém střetnutí dvě asistence?

Snad jen jednou, ale už je to dávno. To když doma nastříleli Jablonci šest branek.

Tehdy jste nahrával dokonce na tři, tentokrát proti Liberci stačily na obrat a vítězství vašeho týmu dvě. I když po té první se hosté zlobili, neboť reklamovali váš faul na Bartošáka.

Moc si celou situaci nevybavuju... Dostal jsem míč od Hrošovského a šli jsme do souboje. Ale jestli tam byl faul? Rozhodčí nepískal, takže asi nebyl.

Ďurišovi jste tudíž mohl naservírovat excelentní přihrávku, takže vašem podzimnímu střelci stačilo balón jen tečovat...

Od toho přece na hřišti jsem, abych na góly nahrával. Udělal jsem to dobře, ale já se znám... Někdy mně akce vyjde, jindy po vydařených kličkách kopnu balón až někam do pivovaru...

Liberec jste nakonec po drtivém náporu v závěrečné čtvrthodině udolali, ale snadné jste to s ním ani trochu neměli.

Liberec chce hrát podobný fotbal jako my. Kombinovat na malém prostoru, narazit si míč a vyrazit do brejku. A protože na tento způsob hry má hráče, nebylo to s ním snadné. Zvláště když vedl a my museli skóre otáčet, což se nám dlouho nestalo. Nakonec se nám to povedlo a o to větší euforie zavládla.

Zvláště, když jste se před derby pražských S bodově dotáhli na vedoucí Spartu.

Měli jsme za cíl přeskočit v tabulce Liberece, což se povedlo, takže jsme misi splnili. A před pohárovou konfrontací se španělským Villarealem to bylo také důležité vítězství, neboť teď se na zápas s ním těšíme ještě víc.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články