Hlavní obsah

Divišovi se na hrotu líbilo. Nemusel jsem se vracet, smál se autor vítězného gólu Slovácka

Uherské Hradiště

Kouči fotbalistů Slovácka Svatopluku Habancovi dokonale vyšel tah z nouze. V prvoligovém zápase s Bohemians 1905 postavil na hrot místo zraněného kanonýra Libora Doška Jaroslava Diviše, který je jinak zvyklý spíš nastupovat na kraji zálohy. Devětadvacetiletý hráč rozhodl jediným gólem o triumfu celku z Uherského Hradiště.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Článek

„Dobře jsem poznal, jak to má Libor obtížné, když operuje mezi dvěma soupeřovy stopery. A to je mnohem urostlejší než já," porovnal Diviš, jemuž se ovšem v roli klasického útočníka líbilo. „Nemusel jsem se tolik vracet," usmíval se. „Pokud jsem ale nedostal míč do běhu, musel jsem svést řadu ostrých soubojů s hostujícími zadáky," poznal i bolestivější stránku na novém místě sestavy.

Jeho klíčová gólová trefa nebyla příliš prudká. „Hlúpik mě přihrávkou našel perfektně. Balón jsem si zpracoval, avšak pod špičkou kopačky mi trochu uskočil od nohy. Střela tudíž nebyla tak razantní, jak bych si představoval, ale spadlo to do sítě a tři body máme," radoval se Diviš, který předtím naposledy v nejvyšší soutěži skóroval v polovině května na Spartě.

Trochu ho mrzelo, že po změně stran se jeho tým stáhl a už jen bránil jednogólové vedení. „To byla chyba. Naštěstí se nám to nevymstilo a rehabilitovali jsme se za předchozí nezdar v Brně," měl radost.

Habanec chválil i stopery

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec neskrýval po utkání dojetí. „Bylo totiž strašně složité sestavit tým. Nakumulovala se nám spousta zranění. Přesto jsme střetnutí zvládli a navíc s čistým kontem. Získali jsme strašně cenné tři body," měl za to nadšený kouč Moravanů, který si liboval, jak Diviš krizovou situaci zvládl. „Přitom je spíš typem rychlostního fotbalisty," připomněl Habanec a pochválil i stopery Hofmanna s Břečkou. „Na rozdíl od zápasu v Brně, kde neuhlídali Řezníčka, byli tentokrát spolehliví," tvrdil.

Trenérovi Bohemians 1905 Romanu Pivarníkovi nebylo po prohře 0:1 příliš do řeči. „Naše zápasy jsou jako přes kopírák. Soupeři bývají maximálně efektivní a z mála šancí obvykle vstřelí vedoucí branku. My naopak svoje střelecké příležitosti zužitkovat nedovedeme. Nedokážeme aspoň vyrovnat, a tak většinou o gól prohrajeme," posteskl si.

Štvalo ho, že jeho svěřenci v prvním poločase hodně mizerně napadali rozehrávku Slovácka. „Nevyšel nám také záměr hrát na dva útočníky, i tak jsme byli dlouho zalezlí. A o tom, že nenastoupí Došek, jsme se dozvěděli až hodinu před střetnutím, nebylo už moc času na to reagovat," přiznal Pivarník, jehož mužstvo se usadilo v prvoligové tabulce na nelichotivém patnáctém místě, které by na konci sezóny znamenalo sestup.

Reklama

Související témata: