Hlavní obsah

Proti Spartě je výhra vždycky speciální, radoval se hrdina derby Zmrhal

Míč mu ideálně skočil, z 18 metrů jej levačkou prudce napálil. Brankář Sparty David Bičík jej sice ztlumil, ovšem balón se došoural do sítě. Tento moment udělal ze záložníka Slavie Jaromíra Zmrhala hrdinu nedělního derby pražských S. Po utkání se mu dostalo výsostné role, když s mikrofonem řídil děkovačku hráčů s fanoušky. „Užil jsem si to moc, vyvolávat před vyprodanou tribunou sever je obrovský zážitek,“ culil se Zmrhal.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jaromír Zmrhal (vlevo) a Tomáš Souček ze Slavie se radují z branky proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Je pro vás výhra nad Spartou speciální?

Šlo sice o tři body, jako v každém utkání, ale speciální to pro mě je. Proti Spartě je vždy ve hře prestiž. Jsme rádi, že jsme to zvládli, ovšem čekají nás další zápasy.

Čekal jste, že vaše střela skončí v brance?

Docela dobře jsem si míč zpracoval, vyšlo mi to akorát do kroku. Rána mi sedla, viděl jsem pak už jenom to, jak se kutálí za gólmanem a dojíždí do branky.

Byl to váš nejlepší zápas za Slavii?

Nemůžu říct, jestli se mi nějak víc dařilo. Snažili jsme se dorážet protihráče, rozbít kombinaci Sparty, kterou má silnou. Povedlo se, na výhře má zásluhu celý tým.

Spartě jste připravili první porážku v sezóně, dotáhli jste ji na tři body. Troufnete si říct, jak bude sezóna vypadat?

Kdepak, radši nic vyhlašovat nebudu. I loni jsme měli začátek dobrý, jenže pak se to úplně otočilo. Raději nebudu nic říkat.

V uplynulém ročníku jste v Edenu rozhodl duel s Plzní, nyní jste porazil Spartu. Cítíte se jako specialista na velké zápasy?

Na to se vůbec necítím, takový hráč nejsem. Ani nevím, kde se to ve mně bere, s Plzní jsem dal gól hlavou, teď levačkou... Zatím jsou to moje nejvzácnější góly.

Bude vás vítězná trefa v derby něco stát do týmové kasy?

Vím, že se platí za první zápas, za první gól. Možná je tam i zpoplatněná branka v derby, takže mě to asi nemine.

Spartu jste předčili v agresivitě, to vás naštvala porážka 2:4 v MOL Cupu na půdě druholigového Ústí nad Labem?

Víra v nás byla velká, navíc jsme strašně moc chtěli odčinit tu porážku z Ústí. Mrzela nás hodně, neboť z domácího poháru je snadnější cesta do evropských pohárů.

Měli jste šance na zvýšení náskoku, na druhou stranu, v nastaveném čase jste mohli o výhru přijít. Střídající Jakub Brabec ale na malém vápně promáchl. Jak vám v tu chvíli bylo?

To jsem se hodně bál, naštěstí míč netrefil. Ale co bychom mohli dělat, takové situace prostě v zápase přicházejí.

Reklama