Hlavní obsah

Bičík vzal porážku v derby na sebe, Ščasný za ni zpražil lehkovážného Hybše

První porážku v soutěži si připsali v nejvíce citlivé chvíli. V derby na Slavii. Fotbalisté Sparty očekávali, že sešívaní vyrukují do derby jako hladoví čínští draci. S jejich bojovností si přesto za celý zápas nedokázali poradit. „Byl to hodně zápas o prvním gólu. Měli jsme vydržet do přestávky, aby se pak projevila naše fotbalová převaha,“ litoval po porážce 0:1 reprezentant Bořek Dočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutný záložník Sparty Praha Ladislav Krejčí po porážce od Slavie.

Článek
Fotogalerie

Jediná Zmrhalova trefa lídra tabulky položila a způsobila mu první porážku. Střela šla přitom téměř přímo na brankáře, který ji podivně propustil za svá záda.

„Beru porážku na sebe. Neviděl jsem pořádně přes Maria Holka a udělal úkrok doleva. Pak jsem se snažil vrátit, ale už to nestačilo," konstatoval chlapsky gólman David Bičík.

Letenští ovšem cítili, že ještě fatálnější hrubku spáchal obránce Hybš, který se při rozehrávce nechal školácky obrat o míč. „Davidovi nemá cenu nic vyčítat, každý z nás si umí vyhodnotit, co mohl udělat lépe. Klíčové bylo už to, jak jsme ztratili balón," poukázal záložník Bořek Dočkal.

Trenér zpražil lehkovážného obránce ještě víc. „Neviděl jsem, jestli brankáři střela zaplavala. Je však trestuhodné, že Hybš ve 45. minutě takhle ztratí míč před vlastním vápnem! Kdyby ho kopl na tribunu, poločas by skončil..." láteřil kouč Zdeněk Ščasný.

Neodpískaná penalta výkon neomlouvá

Letenští spílali rozhodčímu Zelinkovi, že již v 6. minutě nenašel odvahu odpískat penaltu za ruku Jablonského.

„Co se týče penaltové situace v první půli, tak je třeba oddělit náš výkon a tento okamžik. Dostal jsem už spoustu zpráv. A podle toho, co jsem i já sám viděl z lavičky, tak se penalta pískat měla, ale to náš výkon neomlouvá," poukázal Ščasný.

„Hrál jsem v Edenu již třetí derby a vždycky to bylo hodně podobné. Klíčové bylo, kdo dá první gól. A kdybychom hned na začátku otevřeli skóre z penalty, určitě by se zápas vyvíjel jinak," krčil rameny Dočkal.

Sparťané na druhou stranu uznávají, že derby rozhodla především mimořádná bojovnost slávistů.

„My máme hráče spíš fotbalově vyspělé než velké bojovníky, takže jsme věděli, že s tímhle proti nám vyrukují. Hráli na samé hranici rizika, ale šancí jsme si měli určitě vytvořit víc," uznal Bičík.

Reklama

Související témata: