Hlavní obsah

Bičík trpěl, když nemohl nic dělat a jen sledoval, jak se míč kutálí za čáru

Praha

Spartu několikrát zachraňoval nejen v sezóně, ale i v samotném derby. Přesto právě jeho černá chvilka rozhodla. Jak vůbec mohl Zmrhalovu střelu za svá záda propustit...? „Neviděl jsem přes Maria Holka, tak jsem udělal krok doleva a střela mi uhnula doprava. Byl jsem v protipohybu, snažil jsem se míč vyrazit na roh, aut, cokoliv, ale jen jsem ho ztlumil a to bylo málo,“ líčil letenský gólman David Bičík, proč fotbalisté Slavie poprvé po třech letech zase vyhráli derby (1:0).

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář Sparty David Bičík opouští hřiště poté, co rozhodčí přerušil hru kvůli dýmovnicím na hřišti.

Článek
Fotogalerie

Kouč Ščasný i spoluhráči poukazovali především na fatální hrubku obránce Hybše, který lehkovážnou ztrátou míče před vlastním vápnem naservíroval rivalovi rozhodující šanci.

Gólman žádné polehčující okolnosti nehledal. „Porážku beru na sebe. Měl bych takovou střelu chytat, i když to byla těžká situace," řekl David Bičík na rovinu.

Vytrpěl si své, balon se přitom sotva došoural za brankovou čáru. „Velký pocit zmaru... Ležíte na zemi a vidíte, jak se tam míč kutálí, a víte, že s tím nemůžete udělat vůbec nic. Ale zase jsem si říkal, že je pořád dost času," popsal své pocity.

V nasazení je Slavia přehrála

Hráči v poli mu ovšem nepomohli, jeho zaváhání nedokázali napravit. Výkon Sparty byl velkým zklamáním. „Mám dojem, že nám nevycházelo vůbec nic. Zakládání akcí, příprava šancí, zakončení," uznával Bičík.

Sparťané sice mají nad sešívanými fotbalově navrch, nedokázali se jim však vyrovnat v bojovnosti. A to byl zásadní rozdíl v derby.

„V nasazení nás Slavia přehrála a asi chtěli i víc vyhrát. Hráli na hranici rizika a vyhrávali snad všechny souboje. Vždyť my jsme ani neměli přímou střelu na bránu," kroutil gólman hlavou.

Neodpískanou penaltu museli hodit za hlavu

Výhrady měl také k okamžiku z úvodu zápasu, kdy Jablonský ve vápně přistrčil Lafatu a navrch jasně zahrál rukou.

„Kdybychom měli výhodu penalty a vedli 1:0, tak se zápas vyvíjel jinak. Ale nepískalo se, tak jsme to museli hodit za hlavu a hrát dál," kabonil se.

Porážku a mdlý výkon ovšem sporným momentem neomlouval. „Nemůžeme se na to vymlouvat. Máme velmi dobrý tým na to, abychom každého přestříleli. Jenže když chceme vyhrát, musíme do toho dát víc a hrát s větším nasazením," měl Bičík jasno.

Sparta se musí dát rychle dohromady. Již ve čtvrtek hostí v Evropské lize kyperský APOEL Nikósie, což bude v bitvě o postup ze skupiny jeden z nejdůležitějších zápasů.

Reklama

Související témata: