Hlavní obsah

Cesta k titulu bude ještě dlouhá, ale s tím jsme počítali, ujišťuje sparťan Dočkal

Praha

Posledních pět derby v řadě vyhráli, v neděli však v Edenu vybouchli. Fotbalisté Sparty podlehli Slavii 0:1 a odvěký rival jim připravil první ligovou porážku v soutěži. „Bohužel přišla v zápase, který je důležitý pro všechny sparťany. Navíc jsme ztratili ligové body se soupeřem, se kterým je důležité neprohrávat,“ mračí se letenský reprezentant Bořek Dočkal.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Vlevo Bořek Dočkal ze Sparty a Tomáš Jablonský ze Slavie bojují o balón.

Článek
Fotogalerie

Na začátku soutěže jste si nečekaně brzy vypracovali pětibodový náskok na Plzeň. Po porážce v derby ale máte stejně bodů jako obhájci titulu...

Těžko se přece dalo čekat, že po osmi kolech bude rozhodnuto o titulu... Cesta bude ještě dlouhá a také soupeři budou ztrácet. Důležité je, abychom zápasy, které jsou o jednom gólu, rozhodovali v náš prospěch a ne abychom gól darovali soupeři.

Tak jako jste předvedli v Edenu... Hybš přišel o míč a po něm chyboval i Bičík. Vyčítali jste něco brankáři?

Davidovi nemělo cenu nic vyčítat, každý z nás si umí vyhodnotit, co mohl udělat lépe. Klíčové bylo už to, jak jsme zbytečně ztratili balon. Z toho pak střela vznikla. Bohužel se to sešlo dohromady a my jsme po poločase prohrávali.

Ještě důležitější bylo, že jste se nechali zaskočit bojovností a nasazením slávistů. Souhlasíte?

Hrál jsem v Edenu již třetí derby a vždycky to bylo podobné. Šlo o to do poločasu neinkasovat, aby se pak po přestávce projevila naše fotbalová kvalita. Gól těsně před pauzou derby samozřejmě dost ovlivnil.

A co penalta, kterou jste hned na začátku mohli kopat?

Ne mohli - měli! Víme, že jsme nehráli dobře a třeba si vyhrát ani nezasloužili, ale asi v páté minutě jsme mohli jít do vedení a pak by zápas vypadal úplně jinak. Ale bohužel, derby bylo hodně ovlivněné tímto momentem.

Reklama

Související témata: