Hlavní obsah

Jen dva dny Škodu žralo, že mu sešívaní zatrhli cizinu. Teď se Slavií letí vzhůru

Praha

Mohl touto dobou sázet góly již v Turecku. Po Praze kolují barvité podrobnosti, jak zástupci Sivassporu dorazili do Edenu s taškou naditou hotovostí. Miliardář Jiří Šimáně už měl ovšem pro fotbalovou Slavii v rukávu nové čínské investory a přestup Milana Škody v poslední chvíli zatrhl. Reprezentační útočník z toho nebyl vůbec nadšený, vzestup červenobílých mu však dává na zklamání zapomenout.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Mario Holek (vlevo) a útočník Slavie Praha Milan Škoda.

Článek
Fotogalerie

Měl po životní sezóně a bylo mu jasné, že v 29 letech má na první zahraniční angažmá nejvyšší čas. Proto o Turecko tolik stál. Slavia navíc v létě netajila, že vedle mladého Zmrhala bude možná muset část dluhů splatit právě prodejem Milana Škody.

„Dva dny jsem z toho byl špatný. Tím spíš, když bylo řečeno, že je to vlastně jisté. Teď po reprezentační přestávce mi to ale už vůbec nevadí," říká.

Díky tomu, že v Edenu zůstal, se po třech letech zase dočkal vítězství nad Spartou (1:0). A po derby se paradoxně v tunelu před šatnami objímal právě s miliardářem Šimáněm, který mu odchod do ciziny stopnul.

Výhra v derby razítkem na vzestup

Noví vlastníci vlili všem sešívaným velký optimismus. Mužstvo od jejich příchodu v lize ještě neprohrálo.

„Věřím, že výhra v derby je takovým razítkem, že se Slavia celkově zvedá," raduje se Škoda.

I pro něj se časy mění. V minulé sezóně byl smutným kanonýrem. Sázel jeden gól za druhým, červenobílí však stejně málokdy vyhráli. Teď je to naopak. Od chvíle, co národnímu týmu pomohl postoupit na ME do Francie, vyšel v lize třikrát naprázdno. Slavia přitom už pět kol neprohrála, z toho čtyřikrát zvítězila.

„Je možné, že si mě obránci víc hlídají, ale s tím se musím vyrovnat. Věřím, že už zase i já nějaký gól dám," ujišťuje.

Zase narazí na lotyšského brouska

Možná Škodu trochu přibrzdil i otřes, který mu nevybíravým zákrokem hned v první minutě kvalifikačního duelu v Rize způsobil stoper Gorkšs. Kapitána Lotyšů pak koupila Dukla, kterou Slavia již v neděli hostí v dalším pražském derby. Útočník se tak může lotyšskému brouskovi revanšovat.

„Zaregistroval jsem, že se po reprezentační přestávce objevil v Dukle. Ale říkat mu nic nebudu," avizuje vršovický kanonýr.

Gorkšs o víkendu naložil i brněnskému Řezníčkovi. Útočník Zbrojovky přesto stihl na Julisce dvakrát skórovat a zajistit svému týmu vítězství. „Kdyby se to podařilo i mně, bude všechno v pořádku," plánuje Škoda odplatu sportovními zbraněmi.

Sešívaní jsou každopádně na koni, na čtvrté příčce ztrácejí už jen tři body na vedoucí tandem Sparta - Plzeň.

Na Letenské se vytáhli, prakticky nic jim nedovolili. „Jsme strašně šťastní, dlouho jsme na výhru v derby čekali. Neděláme z ní bůhvíco, ale jsme rádi hlavně kvůli lidem, kteří nám věří a fandí. Atmosféra v klubu je teď opravdu dobrá. Zvládli jsme strašně důležitý zápas, takže samá pozitiva," libuje si Škoda.

Reklama