Hlavní obsah

Čermák, Ďuriš a Řezníček kandidují na fotbalistu měsíce

Na cenu pro nejlepšího fotbalistu první ligy za měsíc září kandidují záložník Aleš Čermák z Mladé Boleslavi a útočníci Michal Ďuriš z Plzně a Jakub Řezníček z Brna. Mezi trenéry se o ocenění v anketě Ligové fotbalové asociace ucházejí kouč Mladé Boleslavi Karel Jarolím, plzeňský Karel Krejčí a Dušan Uhrin mladší ze Slavie. Ode dneška mohou fanoušci hlasovat na webu Synot ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Aleš Čermák (vlevo) z Mladé Boleslavi se raduje s Lukášem Magerou.

Článek

Záložník Mladé Boleslavi Aleš Čermák má za sebou parádní měsíc, v němž definitivně potvrdil svou pozici mezi ligovou špičkou. Ze tří zářijových zápasů vytěžil dvacetiletý fotbalista dva góly, když se prosadil do sítě Jablonce i Teplic a zařídil tak svému týmu cenných šest bodů. Spolu s Jiřím Skalákem je navíc nejproduktivnějším hráčem týmu. Více bodů než kmenový hráč Letenských už má jen kapitán Lukáš Magera.

Čermák se v Boleslavi těsně minul s ofenzivním univerzálem Michalem Ďurišem, který se z hostování ve středočeském celku vrátil letos v létě do Plzně. Tam má v tomto ročníku na kontě už šest ligových gólů a prosadil se v každém z posledních čtyř kol, když postupně skóroval proti Olomouci (dokonce dvakrát), Příbrami, Bohemians a Liberci. Poslední tři týmy se s Plzní utkaly v září a i díky svému nečekanému kanonýrovi z nich úřadující mistr vytěžil plný počet bodů, takže na špici tabulky už dorovnal Spartu. Ďuriš měl navíc výraznou zásluhu i na postupu do základní fáze Evropské ligy.

Jakub Řezníček se po příchodu do Brna prvními šesti koly vyloženě protrápil. V říjnu už ale nastal zlom. A jak on sám avizoval, k návratu střeleckého sebevědomí mu pomohl hodně šťastný gól, kterým v derby počastoval Slovácko. Stejnému soupeři pak přidal ještě jednu trefu a svou zlepšenou formu potvrdil i v sobotu, kdy taktéž dvěma brankami šokoval Duklu.

Zajímavý bude i duel trenérů. Odmění fanoušci ofenzivní pojetí mladoboleslavského barda Karla Jarolíma, skvělý nástup jeho jmenovce Krejčího u týmu Plzně nebo snad slávistické povstání režírované Dušanem Uhrinem mladším?

Reklama