Hlavní obsah

Fotbalistou září se stal Ďuriš, mezi trenéry vyhrál Uhrin

PRaha

Nejlepším hráčem měsíce v první fotbalové lize za září byl zvolen Michal Ďuriš. Plzeňský útočník v anketě Ligové fotbalové asociace dostal přednost před Jakubem Řezníčkem a Alešem Čermákem. Mezi trenéry zvítězil kouč Slavie Dušan Uhrin mladší. Oba vyhráli anketu, ve které rozhodují hlasy fanoušků, poprvé.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Michal Ďuriš (uprostřed), Václav Procházka (vpravo) a Tomáš Hořava oslavují vyrovnávací gól proti Liberci.

Článek

Mezi největší překvapení aktuální sezóny patří slovenský útočník Michal Ďuriš. Šikovný střelec se stal po příchodu Karla Krejčího jedničkou plzeňského útoku a svému trenérovi se odvděčuje při každém utkání. Na podzim dokázal nastřílet už šest branek a dělí se o druhou příčku tabulky střelců společně s Milanem Škodou a Martinem Fillem.

"Mám samozřejmě radost. Beru to jako ocenění mé práce a zároveň jsem rád, že se nám jako týmu v posledních týdnech daří herně i výsledkově," řekl Ďuriš ve Španělsku před zápasem Evropské ligy.

Hráč měsíce září:
Michal Ďuriš (Plzeň)2161 hlasů
Jakub Řezníček (Brno)1985
Aleš Čermák (Mladá Boleslav)1925

Mezi trenéry se odehrál těsný souboj mezi plzeňským koučem Karlem Krejčím a Uhrinem. Nakonec se radoval trenér Slavie, kterému vyneslo prvenství zejména derby se Spartou, v němž lídra tabulky jeho svěřenci téměř k ničemu nepustili a vyhráli 1:0.

"Je to poprvé, kdy jsem tohle ocenění získal. Vděčím za něj především fanouškům Slavie, kteří nás velmi podporují. Tímto bych jim chtěl poděkovat. Budeme dělat všechno pro to, aby se nám i nadále dařilo. Herně jsme se zlepšili, což chceme potvrdit už v příštím zápase na Dukle," řekl Uhrin.

Trenér měsíce září:
Dušan Uhrin ml. (Slavia)2185
Karel Krejčí (Plzeň)2107
Karel Jarolím (Mladá Boleslav)1852

Reklama

Související témata: