Hlavní obsah

Korytář v ohrožení? Stát se může cokoliv, ale vlastní osud neřeším, tvrdí kouč Baníku

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Zase hrají o všechno. Každým dalším prohraným zápasem se fotbalisté Baníku Ostrava dostávají do složitější situace a pod větší tlak. Před každým utkáním pak opakují tatáž slovní spojení: „Musíme k utkání přistoupit zodpovědně a už musíme vyhrát, potřebujeme zvládnout jeden zápas, který nám pomůže se odrazit.“ Po osmi kolech má Baník v ligové tabulce v kolonce výher ovšem stále nulu. A před sebou dnešní duel s Olomoucí (od 20:15, on-line reportáž na Sport.cz).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Radomír Korytář během zápasu na Dukle.

Článek

„Co se stane, když nebudeme mít výhru ani po pátečním utkání? Na to se mě zeptejte po zápase. Já ale věřím, že ve čtvrt na jedenáct budeme veselejší, než jsme teď. Možná už vypadáme divně, z pozice trenéra těm hráčům ale musím věřit," řekl trenér Baníku Radomír Korytář, který po posledních příchodech cítí z mužstva sílu. „Tým je zkušenější, noví hráči už mají něco za sebou. Konečně trénuji chlapy a ne děti."

Zároveň ale možná poprvé v sezóně připustil, že se kromě bodů bude tentokrát hrát i o jeho budoucnost. „Stát se může cokoliv, ale to mě teď nezajímá. Pod tlakem jsem, ale primárně výsledkovým. Na svůj osud nemyslím, soustředím se pouze na páteční utkání a jak na něj tým připravit, abychom získali body," přiblížil kouč Baníku.

Za uplynulých osm kol už vyzkoušel všechno možné, aby tým nastartoval. Hráči brigádničili na Bazalech, prali si dresy, někteří museli opustit áčko a hrát za juniorku. Nezabralo nic. „Nápady stále mám. Upřímně, zatím jsem si neřekl, že to nemá cenu," přiznal Korytář.

Přesto může být dnešní večerní duel pro něj poslední šancí. I proto Korytář zvažuje, že pošle do hry i záložníka Tomáše Mičolu, který nedávno přišel ze Slavie Praha. „Jeho zdravotní stav je už dobrý. V rychlosti, dravostí a buldočí povahou by nám mohl pomoct," nastínil trenér, který si uvědomuje, že pokud dnes Baník nevyhraje, už se nemusí vzpamatovat.

I proto na pomoc volají fanoušky, kteří za vstupenku na utkání zaplatí pouhou korunu, zbytek do obvyklé ceny 180 korun doplatí hráči. „Neřešíme peníze, chceme bodovat a získat na svou stranu fanoušky," prohlásil obránce Jaroslav Machovec.

Reklama