Hlavní obsah

Fotbalisté Baníku věří ve výhru nad Slavií

hok, bir, eš, čfo, KK, VKPrávo

Šestkrát za sebou neporažení fotbalisté Baníku chtějí v sobotním zápase 15. kola Gambrinus ligy se Slavií zlomit několik smutných rekordů. Pražany totiž porazili v lize na Bazalech naposledy na podzim roku 1998, navíc od konce mistrovské sezóny Ostravané ani v jednom utkání před televizními kamerami nebodovali naplno.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fanoušci ostravského Baníku věří v úspěch svého týmu.

Článek

"O těch sériích ani nevím, ale vše jednou musí skončit. Určitě na to nemyslí ani tým, Slavii prostě chceme porazit," uvedl kouč Baníku Pavel Hapal. Lukeš se zotavil ze zánětu středního ucha a na bolavá záda už si nestěžuje Metelka.

"Jde o důležitý zápas, v případě výhry bychom se v tabulce na Slavii dotáhli a to je lákavé," dodal Hapal, jehož útočníka Papadopulose znovu budou sledovat zástupci Leverkusenu a v sobotu by mělo proběhnout další kolo jednání o přestupu mladého hráče do Německa.

Slavia má kvůli Poháru UEFA nabitý program, ale trenér Karel Jarolím doufá, že hráči nebudou unaveni. "Věřím, že to kluci zvládnou. Ale nečeká nás jednoduchý zápas, máme za sebou těžkou sérii," narážel kouč také na fakt, že jeho svěřenci poslední čtyři zápasy nevyhráli. Chybět mu bude stoper Latka, který má ze zápasu s Monakem otřes mozku.

Program 15. kola Gambrinus ligy:
Sobota 3. prosince:
14:25OSTRAVA - SLAVIA
17:00LIBEREC - ZLÍN
Domácí chtějí i bez dlouhodobě zraněného Ančice stvrdit vedení. Zlín má v trestu Pikla, marodí Lasota a Činčala. Už pětkrát neprohrál.
17:00SLOVÁCKO - PLZEŇ
Slovácko má mezi zraněnými Petrželu a Kúdelu. Navíc od 6. kola nevyhrálo. V Plzni nahradí M. Knakala (žluté karty) Fillo.
17:00SPARTA - PŘÍBRAM
Viróza v týdnu poslala do postele Matušoviče. Příbram čeká na výhru pět zápasů, ale na Letné chce zabodovat.
Neděle 4. prosince:
13:30JIHLAVA - ML. BOLESLAV
Boleslavi chybí útočníci Holub i Kulič, ale může zaskočit Simr.
15:00BLŠANY - JABLONEC
Blšany jsou deset kol bez vítězství, po operaci kotníku je Dirnbach. Jablonec má na marodce Huška, zkusí vyhrát poprvé venku.
17:00BRNO - MOST
Domácí postrádají pro zranění Zelenku, Hlavatého i Holka. Most venku ještě nevyhrál, po trestu se vrací Novotný.
Pondělí 5. prosince:
16:40TEPLICE - OLOMOUC

Reklama