Hlavní obsah

Měli jsme rozhodnout dřív, v závěru jsme se o výhru báli, přiznal kapitán Baníku Jiří Pavlenka

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Opět byl ústřední postavou Baníku. I díky jeho zázračnému zákroku v 87. minutě utkání dokázala Ostrava porazit Sigmu Olomouc 1:0 a vymazat z kolonky výher hrůzostrašnou nulu. „Výhra nás může nakopnout. Dokázali jsme si, že umíme zahrát a hlavně vyhrát,“ radoval se ostravský brankář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář ostravského Baníku Jiří Pavlenka se raduje z vítězství.

Článek

Popište pocit, který nastal poté, co sudí odpískal konec utkání?

Řekl jsem si no konečně! Když jsem viděl ten druhý poločas, kdy jsme pořád jenom bránili, nebylo mi moc dobře. Naštěstí jsme to ubránili.

Vybavíte si i situaci asi tři minuty před koncem, kdy olomoucký Plšek hlavičkoval asi ze tří metrů a přesto jste mu nedovolil dát gól ani z dorážky?

Naštěstí to dal hlavou blízko mě a tak jsem to stihl vyrazit. Bohužel jsem to vyrazil jemu na nohu. Pokusil se to poslat do brány, ale nedal střele razanci a stihl jsem se tam natáhnout a míč zachytit.

Vynadal jste spoluhráčům, že tam znovu nechali volného hráče?

Co k tomu mám říct (smích). Byl jsem prostě hodně rád, že to nebyl gól a že jsme zase nedopadli, jako v předešlých zápasech, kdy jsme o body přišli zbytečnou chybou.

V prvním poločase jste Sigmu drželi zkrátka, přesto měl Falta velkou šanci už po čtvrt hodině hry.

Naštěstí netrefil bránu, v tu chvíli jsme měli velké štěstí. Ale jinak se Sigma k ničemu nedostala, naopak my jsme kromě gólu mohli využít i další šance. Klidně ten poločas mohl skončit 3:0 a bylo by po zápase.

O čem byla řeč v kabině v poločase?

Věděli jsme, že Sigma přitlačí. Chtěli jsme držet balón, zbytečně ho neztrácet a přidat co nejdříve druhý gól. To se nám bohužel nepodařilo, ale zvládli jsme to.

Jak byste zhodnotil ten výkon, který vedl k prvním třem bodům v sezóně?

První poločas myslím nebyl z naší strany vůbec špatný. Vytvořili jsme si šance, které kdybychom proměnili, nemuseli jsme se v závěru strachovat o výhru. Ve druhé půlce jsme zalezli a bylo vidět, že se trochu bojíme, abychom vedení znovu neztratili.

Myslíte si, že by to opravdu mohl být ten zápas, od kterého se můžete odrazit?

Věřím, že ano. Byli jsme pod obrovským tlakem a to se nikomu nehraje dobře. Výhra nás může nakopnout. Dokázali jsme si, že umíme zahrát a hlavně vyhrát.

Poprvé v sezóně se z vaší kabiny ozval vítězný pokřik? Je nový?

Ne, vůbec ne. Akorát se dlouho nekřičel, tak se možná proto se vám zdál nový. Je radost si ho zařvat.

Reklama