Hlavní obsah

Ve Zlíně jsme měli zvítězit, měl jasno střelec vyrovnávací branky Jablonce Masopust

Zlín

Po nečekané domácí porážce s Mladou Boleslaví nedokázali jablonečtí fotbalisté zvítězit ani v dalším prvoligovém utkání ve Zlíně. Ambiciózní severočeský tým na hřišti prozatím velmi úspěšného nováčka remizoval 2:2.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Sprinterský souboj o míč mezi jabloneckým Nerminem Crnkićem a Tomášem Janíčkem ze Zlína.

Článek

Aspoň bod zařídil Jablonci osm minut před koncem vyrovnávací brankou střídající Lukáš Masopust. „Martin Doležal vybojoval balón, skvěle mi ho poslal na malé vápno a mně se povedlo zblízka propálit brankáře Holého," radoval se. S konečným výsledkem však Masopust spokojený zdaleka nebyl. „Po přestávce jsme si se dvěma útočníky na hrotu vynutili převahu, avšak stačilo to bohužel jen na plichtu. Ve Zlíně jsme rozhodně měli zvítězit, těch ztrát jsme už v této sezóně nabrali příliš," štvalo ho.

Rovněž jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý netajil zklamání. „Bohužel jsme doplatili na nepovedený první poločas, v němž jsme byli nejistí v obraně a dělal nám problém rychlý přechod Zlíňanů do protiútoku," našel hlavní nedostatky na hře svého mužstva.

Až po přeskupení sestavy se výkon Jablonce po změně stran výrazně zlepšil. „Vyšlo nám to ovšem jen napůl. Vyrovnat se nám podařilo, vstřelit rozhodující branku bohužel ne. Chtěli jsme vyhrát, remíza je málo," měl jasno Šilhavý, jemuž vadily chyby před oběma trefami Zlína. „Nedohráli jsme souboje, sami jsme domácím góly nabídli," mrzelo ho.

Bod s favoritem bereme, řekl zlínský Železník

K oběma trefám Moravanů přispěl přesnými přihrávkami dosavadní nejlepší kanonýr Zlína Lukáš Železník. „Dvakrát jsme vedli, a tak je pro nás možná nerozhodný výsledek doma ztrátou. Pro nás je ale každý bodík dobrý, takže ho s favoritem bereme. Užíváme si, že se po návratu do ligy držíme ve středu tabulky. Začátek sezóny nám vyšel, avšak naším hlavním cílem je pořád záchrana," tvrdil zlínský kapitán.

Trenér Zlína Bohumil Páník označil remízu za spravedlivou. „My jsme byli nebezpečnější do pauzy, ale pak se už projevila vysoká kvalita Jablonce. Bylo vidět, že jablonečtí hráči jsou vzhledem ke značným ambicím severočeského klubu pod velikým tlakem, šli do nás na plný pecky. Paradoxní je, že složité situace jsme před naší brankou vcelku dobře vyřešili, a nakonec jsme klíčový druhý gól inkasovali po hloupé Jugasově chybě," přemítal.

Páník ovšem připustil, že si Jablonečtí odvezli bod právem. „Už jsme ve druhé půli nestíhali přistupovat natěsno k hráčům s míčem, hosté ukázali, že jsou obrovsky silní," uznal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články