Hlavní obsah

Sparta přejela Slovácko a zůstala o skóre první před Plzní. Liberec je třetí

Aktualizováno

Čtyři zápasy uzavřely v neděli 9. kolo fotbalové Synot ligy a do akce šli i všichni tři pohároví zástupci. Vedoucí Sparta porazila Slovácko 4:0, o skóre druhá Plzeň vyhrála 4:2 v Jihlavě. Dvoubodový odstup od čela udržel Liberec, který se po výhře 3:1 nad Bohemians posunul v tabulce na třetí místo. Slavia po výhře nad Spartou přivítala dalšího soupeře z Prahy, s Duklou ale jen remizovala 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Kehinde Fatai oslavuje vstřelený gól v duelu se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

Slavia po výhře v derby nad Spartou přivítala v Edenu dalšího pražského soupeře Duklu. Ta ji šokovala hned v páté minutě, když Berkovce překonal Krmenčík. Přes deset tisíc přítomných fanoušků mohlo po změně stran vidět druhý gól hostů, jenže ránu Miloševiće zastavilo břevno. Sešívaní pak přidali, stihli už ale jen srovnat kanonýrem Milanem Škodou na 1:1. Slavia tak neprohrála pošesté za sebou a v tabulce je pátá, Dukle patří jedenáctá příčka.

Sparta ve čtvrtek s přehledem porazila 2:0 APOEL Nikósie a zápas se Slováckem vyhlížela s optimisme. Na Letné totiž se soupeřem z Uherského Hradiště totiž ještě nikdy neprohrála a jen jednou s ním doma ztratila body. Hosty navíc trápila rozsáhlá marodka, zraněných měl pět hráčů včetně kanonýra Doška. Průběh zápasu pak papírovým předpokladům odpovídal, Sparta si pro tři body došla po drtivé výhře 4:0. Pražané tak udrželi první místo před Plzní, Slovácko je v tabulce deváté.

Plzeňští Viktoriání ve čtvrtek v Evropské lize prohráli s favorizovaným Villarrealem a přišli o neporazitelnost pod novým trenérem Karlem Krejčím. V Jihlavě pak celou první půli hledali recept na gól, góly Kovaříka v 50. a Ďuriše v 61. minutě hosty ale posunuly k vítězství. Domácí sice dokázali dvakrát snížit, triumf 4:2 ale nakonec jistil Mahmutovič. Plzeň tak má na kontě stejně jako Sparta 20 bodů a je o skóre druhá, Jihlava je po šesté porážce až čtrnáctá.

Liberec v minulém kole stejně jako Sparta přišel o ligovou neporazitelnost, po senzačním triumfu v utkání Evropské ligy v Marseille se ale chtěl proti Bohemians 1905 opět vrátit na vítěznou vlnu i v nejvyšší soutěži. A to se mu povedlo dokonale, neškodní Pražané se prosadili až za stavu 0:3, kdy vstřelil čestný gól Bohemians Schick.

Fotbalovou ligu s ohledem na závěr kvalifikace o mistrovství Evropy 2016 čeká dvoutýdenní pauza, boje na ligových trávnících se znovu rozhoří v pátek 16. října.

Fotbalová Synot liga, 9. kolo:
Slavia - Dukla 1:1
Branky: 64. Mil. Škoda - 5. Krmenčík.
Liberec - Bohemians 1905 3:1
Branky: 32. Kerbr, 39. Coufal, 74. Pavelka z pen. - 85. Schick.
Jihlava - Plzeň 2:4
Branky: 76. Mesanovič, 84. Mišůn - 50. Kovařík, 61. a 77. Ďuriš, 91. Mahmutovič.
Sparta - Slovácko 4:0
Branky: 11. a 72. Fatai, 38. vlastní Diviš, 90. Krejčí.

Reklama

Související témata: