Hlavní obsah

Sparta se těší na oblíbeného otloukánka, jehož porazila patnáctkrát v řadě

Statistika nuda je, má však přesné údaje... A letenská série se dost vymyká ligovým pořádkům. Fotbalisté pražské Sparty v nedělním duelu 9. kola přivítají soupeře, jehož v soutěži porazili v posledních 15 vzájemných duelech za sebou při skóre 37:6! Tímto jejich oblíbeným otloukánkem je Slovácko, s nímž Sparta naposledy prohrála v září 2005. Zápas se hraje na Letné od 18:00, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovácka Milen Heča po obdrženém gólu během posledního vzájemného utkání na Spartě.

Článek

Slovácko se už v lize vypracovalo na nekorunovaného mistra Moravy, ovšem Sparta je jeho noční můrou.

„Ani jsem nevěděl, že s nimi tak dlouhou šňůru zápasů táhneme. Ale když je to tak, chceme na ni navázat a vyhrát i pošestnácté," usmívá se univerzál Lukáš Mareček v rozhovoru pro klubovou televizi.

Jeho týmu jako by sama dlouhá série nestačila. Sparta v posledních třech domácích zápasech se Slováckem dala třináct branek a dostala tři...

„To všechno pro nás hraje důležitou roli, je to pozitivní statistika. Jsou na ni dva pohledy. My ji chceme prodloužit, ale přijede soupeř vedený trenérem Habancem, který bude chtít sérii zlomit. Musíme se na to připravit a zvítězit," líčí asistent Zdeněk Svoboda.

Sparta v minulém kole ztratila ligovou neporazitelnost, prohrála derby na Slavii. Ve čtvrtek se ale zvedla pohárovým vítězstvím 2:0 nad APOEL Nikósie.

„Spravili jsme si chuť po derby. Hráli jsme to, co jsme si představovali. Před ligou jen dobře. Snad si sebevědomí přeneseme i do utkání se Slováckem a vyhrajeme," říká Mareček.

Reklama

Související témata: