Hlavní obsah

V mém věku si každý gól užívám, usmíval se po výhře v Brně teplický kapitán Vachoušek

Brno

K premiérovým bodům na venkovním hřišti v novém prvoligovém ročníku dokráčeli až neuvěřitelně snadno. Tepličtí fotbalisté zvítězili v Brně vysoko 4:0, k triumfu je nasměroval dvěma trefami už v prvním poločase kapitán Štěpán Vachoušek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický záložník Štěpán Vachoušek.

Článek

„Věděli jsme, že Zbrojovka předtím dvakrát vyhrála a že nás proto nečeká lehké střetnutí. Přesto jsme byli skálopevně přesvědčeni, že můžeme v Brně urvat všechny tři body. Povedlo se, hodně nám pomohla rychlá vedoucí branka," říkal spokojený Vachoušek. „Je mi šestatřicet a dobře vím, že už moc gólů v lize nedám. Každou trefu si tudíž strašně užívám," svěřil se teplický záložník s úsměvem.

Věří, že výhra v Brně katapultovala jeho celek už trvale do lepší poloviny tabulky. „Doteď jsme neprožívali lehké období. Na cizích hřištích jsme si nepočínali špatně, avšak do soboty to nikdy nevyšlo ani na plichtu. A ke všemu jsme vypadli v Pardubicích z poháru. Vyříkali jsme si to. Teď se můžeme soustředit pouze na ligu a v ní nás už snad čekají lepší časy. Musíme ovšem zůstat pokorní," upozornil Vachoušek.

Cenil si, jak Tepličtí dokázali důrazně napadat brněnskou rozehrávku. „Nebyli jsme líní na krok. Skvěle jsme si počínali v defenzívě a výtečně zachytal Grigar," pochválil spoluhráče.

Vachouškův přínos pro tým vyzvedl trenér Teplic David Vavruška. „Od začátku sezóny je velikou oporou. Je to obrovský profesionál, který maká naplno v přípravě i v zápasech. Vrací se mu to, ty dva góly dostal za odměnu," tvrdil Vavruška, jemuž se střetnutí se Zbrojovkou hodnotilo dobře. „Poctivou prací jsme šli důsledně za první výhrou u soupeře," měl jasno.

Kouči Zbrojovky Václavu Kotalovi naopak moc do řeči po debaklu nebylo. „Opakoval se scénář z našeho domácího duelu s Jabloncem. Hosté důsledně trestali naše individuální chyby, zatímco my jsme svoje šance zužitkovat nedokázali," připomněl podobně nepovedené střetnutí s dalším severočeským mužstvem.

Litoval, že se jeho týmu nepodařilo utkání po přestávce aspoň zdramatizovat. „Do druhé půle jsme vstoupili celkem slušně, jenže alespoň čestný gól jsme bohužel vstřelit nedokázali. A třetí branka v naší síti po další hrubce nás definitivně srazila," posteskl si Kotal.

Servítky si nebral kapitán Zbrojovky Pavel Zavadil. „To, co jsme předvedli, nemělo s ligovým fotbalem skoro nic společného. Zatímco před týdnem na Dukle jsme všichni hýřili aktivitou a nabízeli se, s Teplicemi se mnozí schovávali a nechtěli dostat přihrávku. Každý si musí sáhnout do svědomí, proč tomu tak bylo. Je potřeba, abychom se vrátili zpátky na zem a v reprezentační pauze se nad sebou důkladně zamysleli. Po ní musíme podat na Bohemce mnohem lepší výkon," předsevzal si brněnský špílmachr.

Reklama

Související témata: