Hlavní obsah

Slavia - Dukla 1:1Krmenčík Slavii zmrazil, takže v malém pražském derby brala jen remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Krmenčík 0 : 1
63. Škoda 1 : 1
Záznam online reportáže

Slavia sice nezažila podobnou euforii, jako před týdnem po derby se Spartou, neboť v malém pražském derby s Duklou jen remizovala, neporazitelnost trvající už šest kol si však udržela. Naposledy podlehla ve třetím podzimním dějství Brnu a od té doby pilně sbírá body. I v konfrontaci s Duklou chtěla víc než jen remízu, ale Krmenčík ji zmrazil rychlou brankou, po níž se domácí hodinu hledali. Až zlepšeným výkonem v závěru zachránili alespoň nerozhodný výsledek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Dukly Praha Michael Krmenčík (č.11) oslavuje se spoluhráči gól na 1:0 během utkání 9. kola Synot ligy na Slavii.

Článek

Jedno věděli hosté z Julisky moc dobře. „Poslední domácí prohru musíme napravit," připomínal jim cestou do Edenu trenér Luboš Kozel týden starý kolaps s Brnem. Jeho svěřenci si vzali apel k srdci a už po pěti minutách udeřili. Přikryl prostrčil balón chytře ke Krmenčíkovi, který se i v pádu postaral o rychlý vedoucí gól.

Pro Slavii docela šok, ale zase až tolik se mu divit nemohla. Zatímco minulou neděli vletěla do derby se Spartou nažhavená a namotivována na nejvyšší mez, v tom malém s Duklou se nemohla dostat do patřičné provozní teploty.

Všude byla druhá, k soupeřovým hráčům přistupovala pozdě a nechávala je hrát, naopak v její organizaci hry to pořádně skřípalo. "Začali jsme opravdu hrozně vlažně a nehráli to, co jsme si řekli. Absence Štohanzla, Součka a Kaniji byla znát," přiznával domácí kouč Dušan Uhrin.

Bazal sice měl v 18. min. možnost skóre srovnat, ale pálil příliš zbrkle, hlavičkující Voltr v další slibné možnosti mířil přímo na gólmana Radu. A protože ani standardní situace domácí nevycházely, Dukla vedení nmejenže držela, ba dokonce měla další možnosti, aby ho zvýšila.

Hned po půli mohlo být se Slavií zle úplně, protože Miloševič po nenápadné trefil břevno, přičemž Berkovec po jeho ráně nestačil ani zvednout ruce. Teprve tento moment jakoby Uhrinův tým probral k životu. Latka hlavičkoval ve velké šanci vedle, tři minuty po něm už ovšem kanonýr Škoda po standardní situace a chybně zahraném ofsajd systému v podání Dukly skóre srovnal.

Položil se do centru střídajícího Hrubého a gólmana Radu doslova propálil. Samozřejmě že tím vyburcoval svůj tým k ještě většímu náporu. Několik  možností si domácí připravili, ale protože jim scházela přesnější finální přihrávka a hlavně více klidu v koncovce, vítěznou branku už vstřelit nedokázali, takže v malém derby brali jen bod.

Slavia Praha - Dukla Praha 1:1 (0:1)
Branky: 63. Škoda - 5. Krmenčík. Rozhodčí: Královec - Moláček, Vlasjuk. ŽK: Hrubý - Berger. Diváci: 10 547.
Slavia: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, T. Jablonský - Bazal (46, Hrubý), Piták, Zmrhal, Černý  (86. Diop) - Voltr (68. M. Vukadinovič) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.
Dukla: F. Rada - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Marek Hanousek, Čajič (70. Tetour), Považanec - Berger (90. + 1. Jurendič), Krmenčík (75. Beauguel), Přikryl. Trenér: Kozel

.

Reklama

Související témata: