Hlavní obsah

Remízu v malém pražském derby zachraňoval i slávistický kotel

Euforie vyvolaná výhrou v derby nad Spartou za to nemohla. „Zkrotili jsme ji hned druhý den,“ odmítal slávistický kouč Dušan Uhrin, že by se po vítězství nad letenským rivalem vznášeli jeho svěřenci ve fotbalových oblacích, což se následně promítlo do remízy v malém pražském derby s Duklou. „To vynucené změny ve středové řadě naši hru a výkon poznamenaly,“ připomínal vykartovaného Součka a zraněných Štohanzla a hlavně Keniji.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda ze Slavie atakuje brankáře Dukly Filipa Radu.

Článek

Pravdou je, že absencí zmiňovaného tria hra Slavie skutečně trpěla. První poločas určitě, do druhého se ale promítla také.

Škoda zase spasitelem

„Třeba v době našeho stupňujícího se náporu chyběly kolmice, které Kenija dokáže posílat na útočníky," posteskl si slávistický kapitán Martin Latka.

„Hlavně se nám však vůbec nepovedl začátek zápas. Hráli jsme špatně, pozdě přistupovali k soupeřovým hráčům, byli jsme od nich daleko," přiznával domácí kanonýr Milan Škoda, nad jehož startem rovněž visel otazník.

„Už při sobotním tréninku jsem si byl jistý, že hrát budu, protože bolest ve stehenním svalu ustoupila," rozehnal trenérovy starosti a chmury.

Ještě že na hřišti byl, protože se stal znovu slávistickým spasitelem. Po změně stran, kdy se výkon domácího mužstva přece jen zvedl, totiž alespoň vyrovnal a zachránil Slavii bod.

„Pomohl mi kotel našich fanoušků za bránou Dukly. V ten moment řval tak hlasitě, že se hosté nedomluvili na ofsajd systému, někteří z nich se zapomněli vzadu a já prostě Radu propálil," přičítal zásluhu na vyrovnání i nejskalnějším příznivcům Slavie.

"Celý zápas jsme si říkali, že při standardních situacích vyzkoušíme na domácí ofsajd systém. A když jsme se k němu konečně odhodlali, dva tři naši hráči pokyn neslyšeli a zůstali u Radovy brány. Byla to opravdu hodně laciná branka," přiznával špatnou komunikaci střelec vedoucího gólu Dukly Michael Krmenčík

Setkání s Lotyšem bez dalšího šrámu

Ani lotyšský reprezentant Kaspars Gorkšs, který Škodu tak bolestivě zranil v kvalifikačním duelu české reprezentace v Rize, aby pár týdnů poté přestoupil na pražskou Julisku, slávistického kanonýra v ten moment neuhlídal.

„Výborný stoper, proti němuž se hraje hodně těžko, ale na zranění z Lotyšska jsem v soubojích s ním ani nevzpomněl. A naštěstí si ani žádné další neodnesl," bral Škoda s povděkem, že zachránil alespoň nerozhodný výsledek.

„Zasloužený, protože v úvodu utkání jsme hodně chybovali a mohli dostat i další branku. A to nemluvím o břevně, které Dukla nastřelila hned po přestávce," uznával i Latka, že dělba bodů byla nakonec spravedlivá.

„Každé zaváhání stojí body a my první půlhodinu prováhali," připomínal domácí kapitán. „Ale důležité je, že jsme neprohráli už šestý zápas po sobě. Jen doufám, že se nebude opakovat loňská sezóna a nepůjde o ojedinělý jev. Liga je strašně vyrovnaná a jak jsme se drápali v tabulce nahoru, můžeme stejně rychle skončit dole," odmítal i on, že by euforie z výhry nad Spartou a zmiňované série bez porážky vynesla jeho tým do nadoblačných výšin.

"Teď přijde reprezentační přestávka, takže bude čas vyléčit zranění a šrámy a dát se zase do kupy. A hlavně pokračovat ve výkonech, které zatím předvádíme. I kvůli divákům, kteří na naše zápase zase chodí. Deset a půl tisíce fanoušků na malé derby s Duklou, to je něco perfektního!

Reklama

Související témata: