Hlavní obsah

Sparta - Slovácko 4:0Pohárová sestava zvládla i ligu, Letenští si drží první příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Fatai 1 : 0
38. Diviš (vlastní) 2 : 0
72. Fatai 3 : 0
89. Krejčí 4 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Tři dny po pohárové výhře nad Nikósií zvládli bez jediné změny v sestavě také domácí soutěž. Fotbalisté pražské Sparty porazili v utkání 9. ligového kola Slovácko 4:0 a pohlídali si první místo v tabulce, jež drží díky lepšímu skóre před Plzní. O dva góly se postaral nigérijský útočník Kehinde Fatai. Sparta nad Slováckem vyhrála již posledních 16 ligových duelů za sebou při skóre 41:6...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha Kehinde Fatai střílí gól do sítě Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Výhrou nad APOEL Nikósie se fanouškům za zpackané derby omluvili, teď ale fotbalisté Sparty museli hájit první příčku v domácí ligové soutěži. Kouč Ščasný dal důvěru stejné základní sestavě, tedy i s Barbcem, Marečkem a Fataiem.

A byl to právě nigérijský útočník, který stejně jako ve čtvrtek otevřel skóre. A znovu snadno. Krejčí zakončil vynikající individuální akci, brankáři Hečovi se nepodařilo míč zasednout a po odrazu od tyče ho Fatai poslal do prázdné branky. Pak ale zaútočilo také Slovácko. Sadílkovu ránu zdálky Bičík vyrazil na břevno, a když Diviš parádními nůžkami míč dorážel, letenský brankář se blýskl znovu. Tým podržel i do třetice, aby hráči v poli pochopili, že na jeden vstřelený gól hřešit nemohou.

Ještě do přestávky si vedení pojistili. Frýdek centroval podél branky do vápna a útočník Diviš osvědčil čich na góly na nesprávném místě - poslal míč do vlastní sítě.

Po přestávce plynul zápas v poklidném tempu, výjimkou byla jen střela hostujícího Civiče těsně nad. Pak domácí přece jen zase zabrali a za svou aktivitu byli v 72. minutě odměněni. Dočkal nezištně odcentroval, Fatai byl u míče dřív než Kuncl a znovu zakončoval do prázdné branky.

Několik exhibičních kousků předvedl střídající Konaté. Po jednom z nich sám rozehrál roh nakrátko a Dočkalův centr proměnil podzimní hlavičkář Krejčí ve čtvrtý gól.

Fotbalová Synot liga - 9. kolo:
Sparta Praha - 1. FC Slovácko 4:0 (2:0)
Branky: 10. a 72. Fatai, 38. vlastní Diviš, 89. L. Krejčí. Rozhodčí: Kocourek - Kotík, Nádvorník. ŽK: Frýdek - Hlúpik. Diváci: 7108.
Sparta: Bičík - Mareček, J. Brabec, Costa, Frýdek - Matějovský (66. Hušbauer), Jiráček - Fatai (85. Juliš), Dočkal, L. Krejčí - Lafata (77. Konaté). Trenér Ščasný.
Slovácko: Heča - Kuncl, Hofmann, Břečka, Reinberk - Šumolikoski - Hlúpik (85. Kubala), Sadílek, Havlík, Civič (73. T. Rada) - Diviš. Trenér Habanec.

Reklama

Související témata: