Hlavní obsah

Liberec - Bohemians 1905 3:1Liberec smetl zoufalé Klokany, kteří jako jediní v lize ještě nevyhráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Kerbr 1 : 0
39. Coufal 2 : 0
74. Pavelka (penalta) 3 : 0
86. Schick 3 : 1
Záznam online reportáže

Báječné dny prožívá liberecký obránce Vladimír Coufal. Nejprve ve čtvrtek zařídil brankou vítězství v duelu Evropské ligy na půdě Marseille, v neděli večer pak rozhodl bitvu devátého kola nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže, když nahrál na vítěznou trefu Kerbra a sám pak přidal gólovou pojistku.

Článek

Domácí trenér Trpišovský udělal ve srovnání se čtvrtečním duelem Evropské ligy v Marseille v základní sestavě tři změny. Koubka mezi tyčemi nahradil Hladký, v záloze Bartl zastoupil Šurala a na hrotu Bakoš Rabušice.

Hosté čekající na první vítězství v sezóně, vstoupili do zápasu hodně ostře. První dva zákroky pražských borců si vyžádaly střídání v liberecké sestavě, přičemž sudí klidně mohl trestat nejen žlutou kartou.

Herně však Pražané v plné nahotě demonstrovali, proč se topí v sestupovém pásmu. Více navazujících přihrávek či snad souvislá kombinace byl úkol v jejich podání nerealizovatelný. Během celé první půle se prakticky nedostali na dostřel branky Hladkého, a když už se míč po centru z pravé strany snesl až k Schickovi, liberecký brankář hlavičku hostujícího útočníka lapil.

Jinak dominovali domácí. Důraznější, pohyblivější, přesnější a s přibývajícím časem solidně kombinující. Když navíc z první vydařené akce po centru Coufala z pravé strany Kerbr hlavou trknul míč do sítě, získali Severočeši klid, což se na jejich hře pozitivně projevilo. Záhy poté navíc Zlámal po rohovém kopu míč srazil jen před sebe a Coufal pohotové dorážel - 2:0.

Po obrátce mohl zoufalé hosty popravit Shala, který sice dokázal tváří v tvář prostřelit Zlámala, jenže míč o milimetry minul branku. Liberečtí pak kontrolovali hru, více se soustředili na defenzivu, ale i tak mohli skóre navýšit. Po parádní akci Bartla však Šural pálil vysoko nad.

Pražané se dvojnásobným střídáním pokusili o zvrat, Jirásek se dokonce dostal k výjimečně zdařilému zakončení, s nímž si však Hladký poradil. Naděje hostů pak utnul Pavelka, jenž s přehledem proměnil pokutový kop za ruku Šírla.

Domácí pak nebohé hosty drtili a mohli výrazně navýšit vedení, nicméně Bartl či Shala tutovky zazdili. O kosmetickou úravou skóre se postaral po rohu Čížka přesně hlavičkující Schick, čímž alespoň utnul sérii tří zápasů Klokanů bez gólů.

Liberec si i tak připsal tři body a slavil desáté domácí utkání bez prohry, zato Pražané zůstávají jako jediní v nejvyšší soutěži bez výhry a není vyloučené, že po nadcházející reprezentační přestávce už mužstvo nepovede Roman Pivarník, jehož pozice je značně nejistá.

Slovan Liberec-Bohemians Praha 1905 3:1 (2:0)
Branky: 32. Kerbr, 39. Coufal, 74. Pavelka z pen. - 85. Schick. Rozhodčí: Jech - J. Paták, Kotalík. ŽK: Bakoš - Pauschek, Jindřišek, Mosquera, Šírl. Diváci: 4875.
Liberec: Hladký - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák (9. Kerbr) - Sýkora (4. Josef Šural), Pavelka (80. Švejdík) - Jefremov, Shala, Bartl - Bakoš. Trenér: Trpišovský.
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Šírl - Jindřišek, Bartek (68. Acosta), Hubínek, Jirásek (68. Čížek), Mosquera - Schick. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: