Hlavní obsah

Jihlava - Plzeň 2:4Plzeňský Ďuriš znovu řádil, tentokrát sestřelil dvěma góly Jihlavu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Kovařík 0 : 1
61. Ďuriš 0 : 2
76. Mešanovič 1 : 2
77. Ďuriš 1 : 3
84. Mišůn 2 : 3
90. Mahmutovič 2 : 4
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Na podzim řádí jako černá ruka, střílí góly jako na běžícím pásu. Útočník Plzně Michal Ďuriš v nastoupeném trendu pokračoval v Jihlavě, kde i díky jeho dvěma gólům zvítězila Viktoria v nedělním duelu 9. kola Synot ligy 4:2.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jan Kopic z Plzně před brankářem Jihlavy Janem Hanušem.

Článek
Fotogalerie

O plzeňském triumfu rozhodla čtvrthodinová pasáž po přestávce, kdy se trefili Jan Kovařík a právě Michal Ďuriš. Oba týmy poté ještě přidaly po dvou brankách. Viktoria tak po vítězství udržela bodový kontakt s první Spartou.

„Jsme rádi za výhru, neboť po pohárových zápasech to není jednoduché. K Jihlavě mám velký respekt, má určitě na víc, než kde se momentálně pohybuje. Před reprezentační pauzou je to důležité vítězství," řekl trenér Karel Krejčí.

Až na záložníka Milana Petrželu vypustil proti Vysočině stejnou sestavu, která odehrála čtvrteční duel Evropské ligy ve Villarrealu (prohra 0:1). Na úkor Petržely dostal proti svému bývalému týmu šanci středopolař Tomáš Kučera, syn jihlavského asistenta trenéra Romana Kučery.

Favorit se rozjížděl těžkopádně, měl sice převahu, ovšem hrál profesorsky, až na nebezpečnou hlavičku Ďuriše po rohovém kopu se v prvním poločase k zakončení nedostal. „První poločas jsme sice drželi míč, ale byli jsme celkově pomalí. O půli jsme si řekli nějaké věci, padlo to na úrodnou půdu. Mrzí mě však, že jsme vedli dvakrát o dva góly, přesto jsme se museli o výsledek strachovat až do konce," uvedl Krejčí.

Viktorii stačilo trochu přidat pod kotel a během patnácti minut druhé půle domácím odskočila. Bleskově odpověděla i na gól Murise Mešanoviče na 1:2, kdy se za necelou minutu prosadil podruhé Ďuriš. Pro slovenského útočníka to byla už osmá trefa v Synot lize na podzim.

Závěr zdramatizoval přesnou hlavičkou Milan Mišůn, v nastaveném čase dal však razítko na triumf hostů střídající Aidin Mahmutovič. „Přestože jsme prohráli a inkasovali čtyři góly, viděli jsme dramatické utkání. Ale na to, abychom mohli pomýšlet na bodový zisk, náš výkon by musel být lepší," podotkl trenér vysočiny Milan Bokša.

Vysočina Jihlava - Viktoria Plzeň 2:4 (0:0)
Branky: 76. Mešanovič, 84. Mišůn - 61. a 77. Ďuriš, 50. Kovařík, 90.+1 Mahmutovič. Rozhodčí: Hrubeš - Wilczek, Pilný. ŽK: Hanuš, Mešanovič, Dvořák - Kučera. Diváci: 3707.
Jihlava: Hanuš - T. Marek, Kryštůfek, Krejčí, Mišůn - Jánoš, Demeter - Fulnek (83. Přeučil), Mešanovič, Vaculík (70. Jungr) - Batioja (59. Dvořák). Trenér: Bokša.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Kučera (89. Hejda), Hrošovský - Kopic (61. Petržela), Hořava, Kovařík - Ďuriš (79. Mahmutovič). Trenér: K. Krejčí.

Reklama

Související témata: