Hlavní obsah

Slovácko na Letné neparkuje ve vápně autobus a je zas a znovu bito

Pozoruhodná série nekončí, je naopak ještě delší. Fotbalisté pražské Sparty porazili v 9. kole Slovácko 4:0, což znamená, že nad tímto soupeřem vyhráli již posledních 16 ligových duelů za sebou při skóre 41:6. Naposledy s ním prohráli v září 2005 a na vlastním trávníku ho týrají ještě výrazněji. Sparta v posledních čtyřech domácích zápasech se Slováckem dala 17 branek a dostala tři...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty (zleva) Petr Jiráček, Marek Matějovský, David Lafata a Costa oslavují vstřelený gól v utkání se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

Se Slováckem by klidně hráli každý týden. „Že se nám proti nim tak daří? Nepřijíždějí k nám s tím, že zaparkují do vápna autobus. Chtějí hrát fotbal - a proti takovým soupeřům se nám hraje dobře," usmívá se letenský stoper Jakub Brabec.

Jenže pozor, hosté hlavně za stavu 1:0 měli pár velkých šancí. Odpadli až v závěru utkání.

„Možná to bude znít divně, ale byli jsme Spartě po sedmdesát minut vcelku vyrovnaným soupeřem. Chtěli jsme hrát fotbal, s tím jsem spokojený. Dostali jsme se i do šancí, bohužel jsme zápas nezdramatizovali," hodnotí Svatopluk Habanec, trenér Slovácka.

„Zvolili jsme vysoký presink, ale bohužel to nejde vydržet celý zápas. Stál nás hrozně moc sil. Náš projev byl zajímavý, ale posledních dvacet minut se už trochu proměnilo v exhibici Sparty," uznává Habanec.

Fatai se v týdnu rozstřílel

Jeho protějšek uznává, že favorit nevyhrál tak jednoduše, jak by se podle výsledku mohlo zdát. „Slovácko výborně napadalo, my si s tím nedokázali dvacet minut poradit. Pozitivem byly dva góly vstřelené do půle a brankář Bičík, který nás při jejich šancích zachránil. Po přestávce už nebylo co řešit. Než se kluci rozběhali, bylo znát, že máme v nohou čtvrteční pohárový zápas. Proto jsme byli těžkopádnější, druhá půle pak byla mnohem lepší," poukazuje letenský kouč Zdeněk Ščasný.

Sparta konečně našla střelce, který je schopen v zakončení ulevit kapitánu Lafatovi. Nigérijský útočník Kehinde Fatai teď sice nastupuje jako pravý záložník, stejně jako s Nikósií však otevřel skóre, ještě jeden gól přidal, takže tento týden se trefil celkem třikrát.

„Hrajeme hodně ofenzivně, takže místo na kraji zálohy mi problémy nedělá. Trenér mi vysvětlil, co ode mě očekává. Mám radost z gólů, hodně mi to pomůže, ale můžu být ještě lepší. I tak jsem spokojený," libuje si Fatai.

Reklama

Související témata: