Hlavní obsah

Brutalita protivníka ve stylu kung-fu mě deptá, láteřil Trpišovský, když viděl hráče o berlích

Liberec

Po senzačním skalpu Marseille v Evropské lize slavili fotbalisté Liberce vítězství i v konfrontaci s Bohemians 1905 v nedělním pokračování 9. kola nejvyšší tuzemské soutěže. Trenér Severočechů Jindřich Trpišovský však po vítězství 3:1 měl pramálo radosti. Po brutálních zákrocích protihráčů totiž dva z jeho borců opouštěli stadión o berlích směr vyšetření magnetickou rezonancí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský.

Článek

„Ač jsme vyhráli, nemám radost jako jindy. Ani nemohu mít, protože když v šatně vidím Sýkoru a Bartošáka o berlích, je mi smutno. Šlo o dva naprosto brutální a úmyslné zákroky," lamentoval Trpišovský, když si vybavil situace z úvodních minut, kdy Mosquera a Bartek sestřelili zezadu domácí borce. V prvním případě dokonce sudí Jech neudělil ani kartu, v druhém milosrdně použil žluté napomenutí.

„Prvních patnáct minut ze strany Bohemians 1905 bylo kung-fu. Kdybych věděl, s čím na nás vyrukují, zajistil bych svým hráčům nafukovací ochranné obleky, jako měli Klapzubáci," snažil se zachovat nadhled v připomínce povídky českého spisovatele Eduarda Basse, kde otec Klapzuba tým tvořený svými syny chrání v jednom z utkání před tvrdou hrou protivníka unikátní metodou.

„Když jsem viděl zákroky hráčů Bohemians v úvodu, připadal jsem si jako na gladiátorských hrách. Bylo potřeba mít brnění," říkal liberecký obránce Vladimír Coufal. „Myslel jsem si, že budou chtít hrát fotbal, ale co jim odešel Jakub Rada, zřejmě se uchýlili k tomuto stylu," kroutil hlavou zadák Severočechů, jenž přihrál na první gól a postaral se o vítěznou trefu.

„Prvních třicet minut bylo o ničem. Těžko mohu nutit hráče, aby si chodili pro balón, když vidí dva takové zákroky. Nerozumím tomu, prostě nechápu. Kapitána Pavelku jsme pak v závěru raději střídali, protože na něj byly dva tvrdé fauly a báli jsme se o něj," láteřil Trpišovský, jak moc hru jeho týmu nefotbalová snaha protivníka poznemanala.

„Vypadli jsme z rytmu, úroveň byla prachbídná. Na hráčích zanechalo vystoupení hráčů Bohemky stopy. Po inkasovaném gólu museli Pražané hru otevřít, v druhém poločase dokonce chtěli hrát fotbal. Před tím to bylo jen ragby," mávl otráveně rukou Trpišovský po triumfu 3:1.

Reklama

Související témata: