Hlavní obsah

Za koulování se Jarolím pomstil

OSTRAVA

Několikrát sudí Šedivý během duelu v Ostravě napomínal domácí fanoušky, aby hráče Slavie při zahrávání rohů nebombardovali sněhovými kuličkami. Záložník hostů Lukáš Jarolím, který se stával snadným terčem nejčastěji, se ovšem divákům pomstil po svém - na druhý gól přihrál a třetí sám dal.

Článek

Zejména při trefě v 74. minutě to bylo evidentní. Jarolím dvakrát odmítl rozehrávat kop, protože kolem něj létala jedna kulička za druhou. "Žádná mě netrefila, ale nebylo to nic příjemného. Nevíte, co všechno může takhle z hlediště přiletět. Vážně jsem měl i trochu obavy, příliš jsem se na zahrání nemohl soustředit. Dostat kuličkou z takové výšky asi není moc příjemné," přemítal po utkání jeden z nejlepších mužů na hřišti.

Když rozhodčí podruhé vyzval pořadatele, aby zklidnili diváky, na trávník už skutečně přestal sníh létat. Jarolím si poté v klidu narazil balón s Pešírem a jeho táhlý centr, který směřoval na vzdálenější tyč, skončil v síti branky překvapeného Rašky. Balón zapadl přesně do šibenice. "Byl to spíš centr, ale máme to takhle nacvičené. Už jsme párkrát takhle roh sehráli, ovšem podobné zakončení se nám povedlo poprvé," usmál se.

Síly jim neubývaly

Rozradostnění Pražané se pochopitelně běželi radovat právě k místům, odkud na ně fanoušci házeli sněhové kuličky. "Byla to asi ta nejlepší možná pomsta. V tu chvíli jsme už tušili, že to máme dobře rozehrané. Vedli jsme o dva góly a domácí neměli moc času na to, aby s výsledkem něco udělali," poznamenal Jarolím.

Pražané tak bezezbytku vyvrátili domněnky, že budou unaveni po těžkém středečním duelu Poháru UEFA s Monakem. "Ono je to složité. Když se udělá dobrá regenerace, tak je lepší hrát zápas než dvoufázově trénovat. Síly nám neubývaly. I když to možná podle rozestavení nevypadalo, přijeli jsme do Ostravy vyhrát a povedlo se," uvedl Jarolím a žertem dodal: "Tenhle model je úspěšný, asi si na středu domluvíme nějaký přátelák."

Reklama

Související témata: