Hlavní obsah

Záložník Mičola po návratu do Ostravy: Baník nesmí sestoupit!

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Znovu po více jak čtyřech letech oblékl záložník Tomáš Mičola dres Baníku. Na trávníku v utkání proti Sigmě Olomouc (1:0) pobyl dvacet minut a společně se spoluhráči tak mohl slavit přímo na hřišti první výhru v sezóně. „Jsem moc šťastný, že jsem zpátky. Úplně jsem tady ožil a našel novou chuť do fotbalu,“ vyznával se po zápase 27letý fotbalista.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Tomáš Mičola z Baníku v duelu proti Olomouci.

Článek

Z Baníku Mičola odešel po sezóně 2009/10 do francouzského Stade Brestois, příliš se ale neprosadil a po 18 zápasech, v nichž dal jeden gól, se vrátil do Česka. Nezamířil ale zpátky do Ostravy, ale do pražské Slavie.

„Možná mi to někteří měli za zlé, ale vracel jsem se v době, kdy Baník přebíral pan Šafarčík, a nebylo jasné, co bude dál. Do konce přestupního období zbývaly dva dny, a i když o mě Baník projevil zájem, nemohl jsem čekat. Proto jsem zvolil Slavii," vysvětloval opavský odchovanec.

Za tři roky v sešívaném dresu nastoupil k 27 utkáním, trápil se ale především zdravotně. A když už se dal do pořádku, nedostal šanci. Proto letos ve Slavii předčasně ukončil smlouvu a vrátil se do Ostravy. „Trhaly se mi svaly, ale v Ostravě jsem dostal takovou péči, že jsem se dostal zpátky neskutečně rychle. Vím, že vyhráno ještě nemám a je přede mnou kus práce, přesto věřím, že Baníku tu péči budu moct splatit. Třeba tím, že tady pomůžu zachránit ligu," řekl Mičola.

Doufá v podporu fanoušků

Tým na to podle něj Baník má. „Někteří z nás měli tréninkový výpadek. Teď v reprezentační přestávce potrénujeme, sehrajeme se a věřím, že to bude ještě o level lepší, než proti Olomouci," uvedl Mičola. Zároveň zadoufal, že Baník znovu podpoří i fanoušci.

„Naposledy přišlo přes sedm tisíc lidí a byla to pecka. Vím, že tvrdé jádro protestuje, a i když je svým způsobem chápu, teď nejde o ně, ani o vedení. Jde o značku Baník. Nikdy jsme nesestoupili a musíme udělat všechno, aby to tak i zůstalo," vyzval fandy k ukončení bojkotu ostravský záložník.

Když v roce 2010 z Baníku odcházel, hrála se liga na Bazalech, minulý pátek poprvé okusil, jaké je to nastupovat za Baník ve Vítkovicích. „Pořád ale na Bazalech trénujeme. Do Vítkovic se přesuneme jen k předzápasovém tréninku a k utkání. Ano, Bazaly jsou specifické a navíc ve slezské Ostravě. Moc bych si ale přál, aby se Vítkovice staly našim domovem a soupeři to tam měli stejně složité, jako tomu vždy bývalo na Bazalech," vyznal se Mičola.

Reklama

Související témata: