Hlavní obsah

Vítězové derby dostali Klíč od pražské primátorky Krnáčové. Ta přiznala, že je slávistka

Praha

Od jara 2013, kdy tradice vznikla, si pro Klíč od města Prahy chodili výhradně sparťané. Teď ho poprvé dostali také fotbalisté Slavie. Díky nedávnému skalpu odvěkého rivala v Synot lize (1:0) se navíc honosí titulem „Králové Prahy“. Jeden ze symbolů metropole předala zástupcům červenobílých ve čtvrtek odpoledne primátorka Prahy Adriana Krnáčová.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zástupci fotbalové Slavie (zleva) trenér Dušan Uhrin ml., útočník Milan Škoda, generální ředitel David Trunda, obránce Tomáš Souček a záložník Jaromír Zmrhal převzali z rukou primátorky Adriany Krnáčové klíč od hlavního města.

Článek

„Pro nás to hodně znamená, je to výzva k dalším dobrým výkonům. Rádi bychom, aby Klíč zůstal v Edenu delší čas," řekl po slavnostním předání trenér Slavie Dušan Uhrin. Podle tradice tým, který opanuje ligové derby S, si ponechá Klíč do příštího souboje.

„Věřím, že nám to dá další vítr do plachet k transformaci klubu, která nyní probíhá," pověděl generální ředitel Slavie David Trunda.

Kromě něj a Uhrina se setkání s primátorkou Krnáčovou v Brožíkově sále Staroměstské radnice zúčastnila trojice hráčů - nejlepší střelec mužstva Milan Škoda, Tomáš Souček a autor vítězné trefy z derby Jaromír Zmrhal.

„V práci vaší a mé jsem našla poměrně dost podobného. Musíte mít dobře natrénováno, aby se vám dařilo, někdy dostanete žlutou kartu. Někdy ale i červenou, a někdy si dáte vlastní gól. Ovšem v politice jsou dopady daleko horší," usmála se Krnáčová, která přiznala, že drží palce právě sešívaným. „Slavia je mému srdci blíž než její největší soupeř," prohlásila.

„Bylo to moc příjemné, paní primátorka na mě udělala velký dojem, je to milá dáma. A navíc je prý slávistka," culil se Škoda po zhruba dvacetiminutovém setkání v historickém sále. Krnáčovou poté slávisté pozvali do Edenu na některý z budoucích zápasů. „Pozvání ráda přijímám, alespoň mi vysvětlíte, jak se fotbal hraje," reagovala s úsměvem primátorka.

Reklama